SLOBODANA (68) JE AMERIKANAC UBIO ZBOG SVAĐE OKO PSA! Tragičan kraj Srbina na Floridi! Njegov ubica je izneo SRAMNU odbranu!
Foto: Printsreen

BRUTALAN ZLOČIN

SLOBODANA (68) JE AMERIKANAC UBIO ZBOG SVAĐE OKO PSA! Tragičan kraj Srbina na Floridi! Njegov ubica je izneo SRAMNU odbranu!

Crna Hronika -

Ijan Stefan (25) iz Vest Palm Biča osumnjičen da je ispalio dva hica iz pištolja u muškarca iz Srbije. On tvrdi da je pucao u samoodbrani, a žrtvina ćerka smatra da je ubica kukavica

Srbin Slobodan Jakovljević (68) ubijen je 5. februara na Floridi, a u njega je, kako se sumnja, dva hica iz pištolja ispalio komšija Ijan Stefan (25), posle kraće rasprave zbog psa, koga je osumnjičeni šetao ulicom bez povoca. Kako prenose mediji s Floride, mladić koji je pucao u Slobodana Jakovljevića branio se posle hapšenja da je hice ispalio u samoodbrani.

Pas bez povoca

Policija je saopštila da je istraga o pucnjavi u Vest Palm Biču i dalje u toku, kao i da je napadač identifikovan i da sarađuje. Kako se navodi, sukob dvojice muškaraca na ulici, prema dosad prikupljenim dokazima, izbio je zbog pit bul terijera, koga je mladić koji je potegao pištolj vodio bez povoca.

- Ijan Stefan pucao je i ubio mog tatu! Ne plašim se da kažem njegovo ime, on je već uradio najgore. Pošto se njegova prava poštuju i ime ne objavljuje, ja ću biti glas mog oca. Molim da mi neko objasni kako neko ko okolo hoda s pištoljem i pit bulom i dalje šeta, a moj tata je na obdukciji. On je kukavica i nadam se da će njegova porodica osetiti isti bol koji je on naneo našoj. Preklinjem nadležne u Vest Palm Biču da istraže svaki trag i da zaštite žrtvu - objavila je na svom Fejsbuk nalogu ćerka ubijenog Slobodana, Đina Bijelić Rizo. Ona je navela i da je njen otac bio drag i miroljubiv čovek, koji bi uvek svakome pomogao.

foto: Printsreen

Traže pravdu

Očajna porodica Srbina je, posle objava da se mladić brani time da je u Slobodana pucao u samoodbrani, pozvala nadležne da reaguju tražeći odgovore na pitanja: "Kako je goloruk čovek od 68 godina mogao da ugrozi naoružanog mladića koji je uz sebe vodio puštenog pit bula?"

U izjavi za američke medije, ali i na svojoj stranici na Fejsbuku ona je ispričala da je njen otac Bob, kako su ga zvali, otišao u Ameriku u potrazi za boljim životom.

Porodica neutešna Šetao je svakog dana Đina Bijelić Rizo, ćerka ubijenog Slobodana Jakovljevića, na Fejsbuku je napisala da je njen otac imao problem sa artritisom, kao i da se godinama oporavljao od povrede Ahilove tetive. Kobnog dana sa suprugom Ankom bio je u šetnji. - Hodanje mu je bilo bolno, ali je znao da je to najbolja terapija. Zbog toga je puno šetao, svakoga dana - napisala je ona.

- Došao je u Ameriku u potrazi za boljim životom, prošao je dug put i postao američki građanin. Pre oko tri godine sa svojom ženom, a mojom mamom Ankom, preselio se ovde na Floridu, da uživa u svom životu na jednom od najlepših mesta u SAD. Bob je voleo svoj život - rekla je Slobodanova ćerka. Kroz suze, ona je pozvala sve prijatelje da se dostojanstveno oproste od njenog oca, na mestu na kom je nastradao.

- Ovo se dogodilo jer je život mog oca bio u opasnosti, a ne život drugog čoveka - kroz suze je rekla ona.

Njena majka Anka, samo desetak minuta pre tragedije bila je sa suprugom ispred zgrade, jer su prethodno, kao i svakog dana, šetali.

- Ja sam otišla u kuću da se istuširam, a on se nikad više nije vratio - plačući je dodala Anka.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/ foto Privatna arhiva, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track