BUGARIN ŠVERCOVAO LEKOVE ZA EPILEPSIJU I BOLESTI ZAVISNOSTI: Sakrio pet kutija rivotrila ispod jakne, a prijavio samo tri
Ilustracija, Foto: Uprava Carine

sprečeno krijumčarenje

BUGARIN ŠVERCOVAO LEKOVE ZA EPILEPSIJU I BOLESTI ZAVISNOSTI: Sakrio pet kutija rivotrila ispod jakne, a prijavio samo tri

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje 480 tableta koje je putnik sakrio na više mesta, pa i u pojasu ispod jakne, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven u ponedeljak, 18. februara, a kada je "mercedes" bugarskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, bugarski državljanin (53), koji se nalazio za volanom, rekao je da sa sobom nosi nekoliko kutija sa lekovima koje je dobio na recept.

Ipak, carinski službenici su pregledom njegovog automobila otkrili da medikamenata ima i više nego što je putnik prijavio.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Tako je osam kutija sa po 30 tableta antiepileptika "rivotrila" pronađeno u kesi koja se nalazila na suvozačevom sedištu, a još tri kutije istog leka uočene su i u kaseti automobila.

Međutim, to nije bilo sve, jer su carinici otkrili da putnik u pojasu ispod jakne koju je nosio na sebi krije još pet kutija tog medikamenta.

"Rivotril" se primenjuje u lečenju epilepsije i bolesti zavisnosti, ali se neretko zbog psihoaktivnih svojstava i zloupotrebljava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track