ČABA DER ULAZI U KAFIĆ I BRUTALNO LIKVIDIRA HRVATA! NOVI SNIMAK UBISTVA! Isplivale JEZIVE scene egzekucije u Amsterdamu! Svi vrište, ubica mirno odlazi... (VIDEO)
Foto: Printscreen

seje smrt i po evropi

ČABA DER ULAZI U KAFIĆ I BRUTALNO LIKVIDIRA HRVATA! NOVI SNIMAK UBISTVA! Isplivale JEZIVE scene egzekucije u Amsterdamu! Svi vrište, ubica mirno odlazi... (VIDEO)

Crna Hronika -

Holandska policija sumnjiči Čabu Dera (38), koji je 5. januara ove godine u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića (37), i za ubistva Hrvata Ivana Serdarušića u julu prošle godine u Amsterdamu, kao i još jednog muškarca u Budimpešti u septembru. Holandska policija saopštila je da je Der plaćeni ubicaa sa mađarskim i srpskim državljanstvom.

Policija veruje da je Der stigao u Holandiju oko 8. januara, te da je tri nedelje kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu. Ušao je u restoran obučen kao turista i upucao žrtvu u glavu, prenose tamošnji mediji.

Lice Čabe Dera jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mestu zločina pronađen je i njegov DNK.

Čaba Der je u Srbiji osuđen na zatvorsku kaznu 2004. godine zbog ubistva. Pušten je iz pritvora u februaru 2017. godine. Iz policije su u saopštenju naveli da žele d arazgovaraju sa svima koji su imali kontakt sa Derom u periodu od 8. do 30. razgovarala sa svakim ko je imao kontakt sa Derom od 8. do 30. jula kada se ubistvo dogodilo i za informacije o njemu ponudili nagradu od 20.000 evra.

Prema navodima holandskih medija Čabina žrtva se već duže vreme bavila poslovima u vezi sa prodajom droge pa se to navodi kao glavni smer istrage i motiv Serdarušićeve egzekucije.

Izvori bliski holandskim istražnim organima navode da je Der ostavio brojne tragove na mestu zločina, a policija je uspela da rekonstruiše njegovo kretanje nakon ubistva.

Žrtvu koja je ručala u restoranu u Betovenovoj ulici u Amsterdamu ulici na egzekutor je upucao u glavu pištoljem s prigušivačem, a potom je pobegao.

Očevici su ga opisali kao izrazito mišićavog muškaraca visokog oko 160 centimetara. U trenutku dok je pucao za susednim stolom sedele su žene sa malom bebom. Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali Serdarušić je u bolnici podlegao povredama.

Prilikom bega odbacio je vatreno oružje s prigušivačem, bež šešir, crnu torbicu za lap top, rukavice i belo-plavu košulju. Nekoliko minuta nakon zločina lociran je blizini Koningspleina u centru grada. Istražitelji su, analizirajući njegovo kretanje, zaključili da je Der najverovatnije iznajmio hotelsku sobu u blizini glavne železničke stanice.

Karlo Ferili, vlasnik restorana u kojem je ubijen Serdarušić, za medije je izjavio da je on bio njihov redovni gost, ali da ga nije lično poznavao.

- Bio je samo jedan od nekoliko hiljada naših gostiju koliko ih mesečno prođe kroz lokal, a 99 odsto su radni ljudi iz našeg susedstva.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track