DEDA PREGAZIO DEČAKA U SELU KOD ŽITORAĐE: Unuk je jaukao ispod traktora, sledio sam se!
Foto: Biljana Roganović

strašno

DEDA PREGAZIO DEČAKA U SELU KOD ŽITORAĐE: Unuk je jaukao ispod traktora, sledio sam se!

Crna Hronika -

Uroš Mladenović (2) zadobio povrede noge kada je Batica Mladenović u njihovom dvorištu prešao preko njega vozilom

Dvogodišnji Uroš Mladenović teško je povređen kada ga je u selu Đakus kod Žitorađe, u dvorištu porodične kuće, traktorom pregazio deda Batica Mladenović.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 11 sati, a mališanu je prednja traktorska guma prešla preko leđa i leve noge. Batica Mladenović ispričao je za Kurir da je doživeo veliki stres kada je shvatio da mu je unuk ispod traktora.

deda Batica
deda Baticafoto: Biljana Roganović

- Uopšte ga nisam video. Kretao sam se unazad i samo sam primetio da mi je odskočio traktor. Odmah sam ugasio motor i izašao iz kabine - kaže vidno uznemireni deda Batica.

Jako se uplašio

Prema njegovim rečima, jako se uplašio kad je video malenog Uroša ispod traktora.

- Video sam ga ispod traktora i sledio sam se. On je plakao i to što sam ga čuo, malo me je ohrabrilo - kaže deda i dodaje da u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola, jer ne pije već godinama.

Otac povređenog dvogodišnjaka rekao je za Kurir da se njegov sin oporavlja u KC Niš i da je majka sve vreme s njim. Kako je objasnio, Uroš se u nedelju igrao u dvorištu, dok je njegov otac Batica nameštao prikolicu na traktoru.

sporni traktor
sporni traktorfoto: Biljana Roganović

- Kako je dvorište malo, tata je morao da pomeri traktor malo unazad. Dete je potrčalo ka dedi u nameri da se popne na vozilo. Međutim, on nije obratio pažnju šta se događa, već je gledao samo pozadi, pošto se kretao u rikverc.

Tada je začuo vrisak deteta - kaže Milan i dodaje da je njegov otac odmah zaustavio vozilo.

- Svi smo dotrčali, pošto je bio lep dan i bili smo u dvorištu. Odmah sam uzeo sina i sa suprugom ga stavio u automobil. Odvezli smo ga u Dom zdravlja u Žitorađi - priča uznemireni otac i dodaje da je, na svu sreću, sve dobro prošlo.

Pomislio na najgore

- Detetu je prignječena noga. Operisan je u Nišu. Hvala bogu, dobro je. Prava je sreća što ga je guma samo zakačila i što je u pitanju mali traktor, koji nije mnogo težak. To je, verujem, sprečilo veću tragediju - kaže on

. Milan ističe da je njegov otac Batica i dalje u velikom šoku.

- Mnogo je uplašen. Kad je video da je Uroš pregažen, pomislio je na najgore, kao i mi. Krivi sebe za nesreću. Grize ga savest i čitav dan ne može da se smiri - kaže Milan.

Operisan u Nišu Dobro se oseća

Povređenom Urošu Mladenoviću pomoć je najpre ukazana u lokalnom domu zdravlja, odakle je prevezen u Opštu bolnicu u Prokuplju, a zatim u Klinički centar u Nišu. - Dečak ima povrede leve natkolenice i hitno je operisan. Sada je u stabilnom stanju i dobro se oseća. Smešten je na odeljenje dečje hirurgije i lekari neprestano prate njegov oporavak - rekli su iz niškog Kliničkog centra. M. S.

(Kurir.rs/ Biljana Roganović/ Foto: B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track