BEOGRAĐANIN SUROVO LIKVIDIRAN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI! Jugoslav Siljikić ubijen na isti način kao i ARKANOV EGZEKUTOR
Foto: Roodepoort Northsider, Shutterstock

rat klanova

BEOGRAĐANIN SUROVO LIKVIDIRAN U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI! Jugoslav Siljikić ubijen na isti način kao i ARKANOV EGZEKUTOR

Crna Hronika -

Jugoslava Smiljkića (51) u klasičnoj sačekuši izrešetala dvojica napadača maskirana fantomkama, a potom ga je jedan overio u glavu

Jugoslav Smiljkić (51) iz Beograda ubijen je u subotu u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u Johanezburgu!

Policija, koja traga za napadačima, sumnja da je reč o nastavku kriminalnih obračuna, s obzirom na to da je Smiljkić ubijen po identičnom scenariju kao i Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija tragala zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Kako prenose mediji iz Južnoafričke Republike, Jugoslavu Smiljkiću prišla su dvojica napadača dok je stajao pored puta na svom motoru i telefonirao.

Bio na motoru

- Čim je zaustavio motor, naišli su napadači u crnoj "hondi akord" i dvojica su odmah istrčala napolje. Istog momenta počeli su da pucaju. Čim je pao na zemlju, jedan je krenuo da beži nazad ka automobilu, u kom ih je čekao saučesnik, a drugi je zastao, napravio korak, a onda se vratio i overio ga kroz kacigu, koja je Smiljkiću i dalje bila na glavi - ispričali su navodno brojni očevici krvavog obračuna, koji se dogodio na ulici oko 10.30 sati.

Napadače su opisali kao muškarce obučene u crno, s fantomkama na glavi i tamnim naočarima.

- Očigledno je da je reč o profesionalnom ubistvu. Očevici su primetili da su na rukama čak imali i rukavice, očito su vodili računa da ne ostave nijedan trag - naveli su oni.

Jedan od očevidaca navodno je pritrčao teško ranjenom Smiljkiću, kom je najmanje šest hitaca završilo u grudima i dva u glavi, ali njemu nije bilo spasa i preminuo je nekoliko trenutaka kasnije.

- Još uvek se proverava šta je motiv napada, a policija traga za napadačima. Žrtva je identifikovana i sumnja se da je reč o nastavku obračuna u kojima je u poslednjih godinu dana ubijeno najmanje pet osoba koje se dovode u vezu sa srpskom mafijom - preneli su izvori iz te države.

Veza s Mikijevim ubistvom

Navodno se sumnja da je likvidacija povezana sa ubistvima Milana Đuričića Mikija, za kojim je Srbija tragala zbog učešće u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu "Interkontinental" 2000. godine. Poslednja u nizu likvidacija, kako navode, dovodi se u vezu i sa ubistvom crnogorskog trgovca dijamantima Đorđa Mihaljevića.

- Jedan od pravaca istrage je i sukob zbog poslova s drogom, koji već neko vreme tinja između srpske i bugarske mafije u toj državi - naveli su izvori iz istrage.

Kako navode tamošnji mediji, zvanična potvrda o likvidaciji našeg državljanina još uvek nije stigla jer su u toku provere otisaka prstiju i upoređivanje s podacima iz ličnih dokumenata koja je imao kod sebe u vreme ubistva.

- Navodno je kod sebe imao falsifikovana dokumenta Republike Češke - kaže izvor.

Tuča na splavu Privođen u Srbiji

Jugoslav Smiljkić, prema nezvaničnim informacijama, godinama živi u Johanezburgu i u Srbiji nije bio hapšen zbog teških kriminalnih dela. - Ukoliko je reč o istom čoveku, on je privođen pre petnaestak godina zbog kafanske tuče - potvrdili su izvori Kurira.

Arkanov ubica u JAR Izgubio bitku za azil

Podsetimo, u Južnoafričkoj Republici nalazi se i Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Gavrić se nalazi u pritvoru u Kejptaunu i nedavno je tamošnji sud odbio da mu da azil koji je tražio. Zbog toga postoji velika verovatnoća da će on uskoro biti izručen Srbiji, koja ga traži zbog izdržavanja zatvorske kazne.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto:Roodepoort Northsider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track