SIN POLITIČARA DOVEZAO AUTO NA SERVIS, MAJSTORI PRONAŠLI PODMETNUTU BOMBU! Plastični eksploziv na daljinsko aktiviranje umalo POTPUNO RAZNEO VOZAČA!
Foto: Printscreen/TV Prva

DETALJI DRAME U VRANJU

SIN POLITIČARA DOVEZAO AUTO NA SERVIS, MAJSTORI PRONAŠLI PODMETNUTU BOMBU! Plastični eksploziv na daljinsko aktiviranje umalo POTPUNO RAZNEO VOZAČA!

Crna Hronika -

Ispod "fijat brava" koji voze Srđan Milošević, vlasnik kladionica, i njegov sin Filip majstor je pronašao skoro 500 grama plastičnog eksploziva

Vlasnik jedne auto-mehaničarske radionice u Vranju pronašao je eksploziv razorne moći ispod automobila "fijat bravo" koji mu je sugrađanin Filip Milošević u ponedeljak dovezao na popravku.

Kako saznajemo, Milošević, inače sin Srđana Miloševića, nekadašnjeg političara i vlasnika brojnih kladionica u Vranju, 18. marta je dovezao auto kod majstora jer je primetio da mu nešto lupa.

Nešto je lupalo

Branislav Stanković, otac vlasnika auto-mehaničarske radionice, koji je pronašao bombu, rekao je da su "neki klinci dovezli auto i zamolili njegovog sina da ga pogleda jer lupa trap".

servis u kome je otkrivena bomba
servis u kome je otkrivena bombafoto: Printscreen/TV Prva

- Dovezli su auto, podigli ga na dizalicu i videli neki čudan smotuljak. Tada su pozvali policiju. Nije mi prijatno. Zatečen sam. Nepojmljivo mi je i neshvatljivo da se tako nešto događa, ovo je relativno miran kraj - rekao je medijima Stanković.

Policija je odmah po prijavi došla u majstorsku radionicu i o slučaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

- Utvrđeno je da je na karoseriji, ispod sedišta vozača, postavljen eksploziv. Utvrđeno je da je reč o plastičnom eksplozivu, količine 487 grama sa sistemom za daljinsko aktiviranje - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, "fijat bravo" pod koji je bila postavljena paklena naprava koristili su Filip Milošević i njegov otac Srđan.

otac vlasnika automehaničarske radnje
otac vlasnika automehaničarske radnjefoto: Printscreen/TV Prva

- Kolima uglavnom upravlja Filip, ali ih povremeno vozi i njegov otac. U toku je istraga koja će pokazati da li je meta napadača bio sin ili njegov otac. Inače, Srđan Milošević je vlasnik pet kladionica i već dugo je u tom biznisu - kaže izvor i dodaje da su Miloševići imali neverovatnu sreću.

Postavljen ispod sedišta

- Eksploziv je bio ispod vozačevog sedišta. Da je bio aktiviran, vozač verovatno ne bi preživeo - kaže sagovornik.

Tužilaštvo je naložilo da se uzmu video-zapisi sa mesta na kojem je vozilo bilo parkirano i veštačenje eksplozivne naprave.

- Radi se na otkrivanju identiteta osoba koje su postavile bombu pod "fijat", a delo je kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti - kaže Bratislav Davidović, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

Višečasovni uviđaj Bezbedno deaktivirali paklenu napravu

Nakon što je mehaničar posumnjao da se ispod "fijata" nalazi eksplozivna naprava, policija je došla na mesto događaja. Policija je u saradnji sa Centrom za protivdiverzionu zaštitu iz Beograda obavila uviđaj i demontirala bombu. - Uviđaj je trajao nekoliko sati. Za to vreme je ulica bila zatvorena, a stanarima okolnih kuća rečeno je da se sklone dok se naprava bezbedno ne ukloni. Na sreću, sve je dobro prošlo - kaže izvor.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto: Printscreen TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track