NEKADAŠNJI FUDBALER CRVENE ZVEZDE PRED SUDOM! Zoran Njeguš: Bivši saigrači me izbegavaju jer misle da sam kriminalac!
Foto: Saša Pavlić

PRANJE PARA

NEKADAŠNJI FUDBALER CRVENE ZVEZDE PRED SUDOM! Zoran Njeguš: Bivši saigrači me izbegavaju jer misle da sam kriminalac!

Crna Hronika -

Zoran Njeguš pred Specijalnim sudom izjavio da nije kriv u postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je za Vitomira Bajića prao novac zarađen trgovinom narkoticima

Zoran Njeguš, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, negirao je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu navode optužnice koja ga tereti da je preko lokala na Zlatiboru prao pare koje je od prodaje kokaina zaradio pokojni Vitomir Bajić, tvrdeći da je lokal i dalje njegov i da je postojao dogovor da restoran proda Bajiću, ali da to nikada nije realizovano.

Bivši fudbaler naveo je i da mu je postupak koji se protiv njega vodi naneo velike probleme u profesionalnoj trenerskoj karijeri, ali i da igrači koji su nekada trenirali sa njim u Zvezdi više ne žele da mu se jave jer "misle da je neki kriminalac".

Plac na Zlatiboru

- Kao dete sam počeo da se bavim fudbalom i imao sam cilj da uspem. Kasnije, fudbal mi je postao posao. Igrao sam u Zvezdi, nisu to bili neki ugovori, ali sam štedeo i sa 25 godina kupio prvi plac na Zlatiboru - rekao je na početku izlaganja pred Specijalnim sudom Zoran Njeguš.

Vitomira Bajića, koji je izvršio samoubistvo u pritvoru u Italiji 2011, kako je naveo, upoznao je kada je kupio lokal iznad njegovog na Zlatiboru. Nekoliko meseci kasnije bivši fudbaler je, kako je rekao, shvatio da ugostiteljstvo nije posao za njega i odlučio je da proda restoran.

Nekretnine Taj lokal me nije zanimao Zoran Njeguš pokušao je sudskom veću da objasni da lokal na Zlatiboru, zbog kog mu se sudi, njega nije preterano interesovao. - Moram da vam pojasnim, ja sam kao trener imao platu, imao sam ušteđevinu, izdavao sam stan u Beogradu, izdavao sam restoran u Švajcarskoj. Koncentrisao sam se na to da budem dobar trener, mene taj lokal nije ni zanimao - rekao je bivši fudbaler.

- Vitomir je kontaktirao sa mnom i krajem septembra 2009. dogovorili smo se da mu prodam lokal za 500.000 evra. Otišli smo kod advokata iz Užica i potpisali predugovor. Rekao mi je da će mi uskoro dati 100.000 evra, a ostatak naknadno - rekao je iznoseći odbranu bivši fudbaler. On je objasnio i da je kontakt oko prodaje lokala napravio Rade Stakić, koji je u međuvremenu priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, na osnovu kog je osuđen.

foto: Saša Pavlić

Vest o hapšenju

- Ja sam nekoliko puta pitao Stakića šta je sa ostatkom isplate, on je uvek govorio da se strpim. Sećam se da sam u jesen 2010. bio u Javoru u Ivanjici kada sam u novinama pročitao da je Vitomir Bajić uhapšen. Preko prijatelja sam stupio u kontakt sa njegovom suprugom. Gospođa mi je rekla da je u velikim psihičkim i finansijskim problemima i da niti može, niti želi da me isplati. Konsultovao sam se s advokatom i dogovorili smo se da joj vratim 50.000 evra, a da joj ostatak bude vraćen kroz zakup lokala, pošto sam ga izdao - naveo je on pokušavajući da objasni sudu da nisu tačni navodi koji ga terete da je Bajiću pomogao da ubaci novac u legalne tokove tako što je pristao da mu proda lokal i uzme novac na ruke, a da ostane formalni vlasnik kako bi se prikrilo da imovina pripada osumnjičenom za šverc droge.

Na pitanje zamenika tužioca Saše Ivanića zbog čega je novac vratio Bajićevoj udovici, kada je to bila kapara za kupovinu lokala, Njeguš je rekao "da je smatrao da nije u redu da zadrži sav novac".

- Isplatio sam joj 50.000 evra, tako sam odlučio, da nije u redu da zadržim 100.000 evra za tih godinu dana koliko je prošlo, jer da sam lokal izdavao tih 12 meseci, dobio bih 24.000 evra. Ja joj, zapravo, nisam sve vratio - pokušao je da objasni bivši fudbaler.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Sasa Pavlic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track