MISTERIOZNE LIKVIDACIJE SRBA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Sve ih povezuju 2 stvari! Arkanov ubica, kradljivac dijamanata i Zemunac ubijeni NA ISTI NAČIN!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva, Facebook

krimi milje

MISTERIOZNE LIKVIDACIJE SRBA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Sve ih povezuju 2 stvari! Arkanov ubica, kradljivac dijamanata i Zemunac ubijeni NA ISTI NAČIN!

Crna Hronika -

Likvidacije Srba u Južnoafričkoj Republici sve su češće i ostaju nerasvetljene! Ono što ih takođe povezuje je i sličan način izvršavanja ovih ubistava.

Veselin Laganin, ubijen 2013.

U blizini Johanezburga, u Bedfordvju, ubijen je 2013. srpski državljanin Veselin Laganin, a njegova likvidacija inscenirana je kao neuspela pljačka. Laganin je navodno bio saradnik Radovana Krejčira koji ga je, kako je utvrđeno u istrazi, posetio tri dana pre ubistva. Međutim, Srbinu je zamereno da je “dosta brbljao” o poslovima češkog begunca Krejčira i drugim mutnim radnjama u podzemlju.

Jugoslav Smiljkić, ubijen u martu 2019.

Jugoslav Smiljkić (51) iz Beograda ubijen je nedavno u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u Johanezburgu!

Kako prenose mediji iz Južnoafričke Republike, Jugoslavu Smiljkiću prišla su dvojica napadača dok je stajao pored puta na svom motoru i telefonirao.

- Čim je zaustavio motor, naišli su napadači u crnoj "hondi akord" i dvojica su odmah istrčala napolje. Istog momenta počeli su da pucaju. Čim je pao na zemlju, jedan je krenuo da beži nazad ka automobilu, u kom ih je čekao saučesnik, a drugi je zastao, napravio korak, a onda se vratio i overio ga kroz kacigu, koja je Smiljkiću i dalje bila na glavi - ispričali su navodno brojni očevici krvavog obračuna, koji se dogodio na ulici oko 10.30 sati.

Napadače su opisali kao muškarce obučene u crno, s fantomkama na glavi i tamnim naočarima.

Policija, koja traga za napadačima, sumnja da je reč o nastavku kriminalnih obračuna, s obzirom na to da je Smiljkić ubijen po identičnom scenariju kao i Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija tragala zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Milan Miki Đuričić, ubijen u aprilu 2018.

foto: PrintScreen

Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija godinama tragala zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. i kazne od 30 godina zatvora koju je trebalo da odsluži za taj zločin, prema navodima iz JAR, ne samo da je pronašao utočište u toj državi već je postao vlasnik fabrike oružja i, navodno, jedan od bitnih ljudi u podzemlju te države.

Ubijen je kada je krenuo da se u jednom restoranu u Johanezburgu sastane sa takođe srpskim beguncem, nekadašnjim pripadnikom „zemunskog klana“ Milanom Glišovićem, zvanim Miki Debeli.

Kako Novosti prenose, Đuričić, poslednjih meseci pre nego što je ubijen se plašio za svoju bezbednost, a navodno nije mogao da ga umiri ni Dobrosav Gavrić, koji je blizak sa bosovima u Južnoafričkoj Republici (JAR).

Darko Kulić, ubijen u julu 2018.

foto: Privatna Arhiva

Darko Kulić (46) iz Zemuna, koji je bio prijatelj pokojnog Đorđa Božovića Giške, najverovatnije je likvidiran u predgrađu Johanezburga jer je znao ko je u aprilu u istom gradu ubio Milana Đuričića Mikija, ili je pak bio direktno za to odgovoran. Kako Kurir saznaje, osim u vezi sa Mikijevom likvidacijom, Kulićevo ime pominje se i u ubistvu dvostrukog agenta u maju u Beogradu Gorgije Gorga Darmanovića!

Naš izvor otkriva da su Kulićeve ubice planirale da likvidiraju i muškarca, srpskog državljanina koji je bio u automobilu sa Kulićem, ali je on pukom srećom preživeo napad, dok je supruga ubijenog Gordana M. teško povređena.

Đorđe Mihaljević, ubijen u septembru 2018.

foto: Facebook

Trgovac dijamantima i zlatom, Srbin Đorđe Mihaljević (44), izrešetan je u septembru 2018. u klasičnoj sačekuši u Bedfordvjuu, predgrađu Johanezburga.

Po istom scenariju po kom je ubijen i ubica Željka Ražnatovića Arkana Milan Đuričić Miki, napadači su na Mihaljevića zapucali u trenutku dok je stajao na crvenom svetlu na semaforu.

Kako naš izvor otkriva, na poznatog trgovca dijamantima pucala su dvojica napadača koji su njegovom "poršeu" prišli na motorima.

- Mihaljević je bio na ručku u jednom restoranu i krenuo je ka svojoj kući. Napadači na motoru najverovatnije su ga pratili od trenutka kada je krenuo, jer su iskoristili trenutak kada se zaustavio na semaforu. Tada su motorom prišli "poršeu" i suvozač na motoru je zapucao kroz prozor Mihaljevićevog automobila. On je, verovatno već smrtno ranjen, dao gas i pokušao da pobegne, ali je uspeo da pređe samo stotinak metara. Zaustavio je automobil i uspeo da izađe iz njega, ali je istog trenutka pao i umro - izjavio je policijski zvaničnik JAR za južnoafričke medije.

Prema nezvaničnim informacijama, očevidac likvidacije bio je radnik benzinske pumpe, koji je odmah pritrčao trgovcu dijamantima, ali mu nije bilo spasa. Kako prenose južnoafrički mediji, Mihaljević je bio u dobrim odnosima s Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem Mikijem, koji je na isti način ubijen u aprilu u Johanezburgu.

Meta bio i advokat

Poznati južnoafrički advokat Pit Mihalik (50), advokat Arkanovog ubice Dobrosava Gavrića ubijen je u Grin Pointu oktobra prošle godine . Iako policija još uvek nije otkrila identitet žrtve, izbor blizak Mihaliku potvrdio je da je on bio meta napada.

Istaknuti advokat je branio brojne figure iz podzemlja, a prema prvim informacijama njemu je pucano u glavu, dok je bio u svom vozilu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track