POZNATA ADVOKATICA POMAGALA OSUĐENIKU DA ODLAŽE ROBIJU! Uhapšeni i policajac i kardiolog!
Foto: Privatna Arhiva

šokantno

POZNATA ADVOKATICA POMAGALA OSUĐENIKU DA ODLAŽE ROBIJU! Uhapšeni i policajac i kardiolog!

Crna Hronika -

Bosiljka Đukić i Aleksandar Živković uz pomoć lekara Nenada Pečinovića dva puta omogućili Željku Vasiću da ne ode iza rešetaka

Poznata beogradska advokatica Bosiljka Đukić (58), Nenad Pečinović (41), kardiolog u Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara", i policajac Aleksandar Živković (40) uhapšeni su zbog sumnje da su osuđeniku Željku Vasiću (32) pomagali da izbegne zatvorsku kaznu, na koju je osuđen jer je 2016. u Stepojevcu kolima ubio Slađanu Lesandrić (46).

Slađana Lesandrić
Slađana Lesandrićfoto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, Đukićeva je bila branilac Željka Vasića, a nakon što ga je u maju 2018. Apelacioni sud pravosnažno osudio na dve godine i tri meseca zatvora, ona mu je navodno pomogla da čak dva puta odloži odlazak na robiju.

Lažna dokumentacija

- Vasiću je zatvor odlagan u septembru i novembru prošle godine. Sumnja se da je kardiolog iz KBC "Zvezdara" sačinio lažnu medicinsku dokumentaciju o lečenju i hospitalizaciji osuđenog Vasića, na osnovu koje je on odlagao izvršenje zatvorske kazne, iako se nikada nije lečio u zvezdarskoj bolnici - navodi izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, doktoru Nenadu Pečinoviću su u tome pomogli policajac Živković i advokatica Bosiljka Đukić.

- Na osnovu usmenih naloga advokatice i osuđenog Vasića, policajac je pozivao kardiologa i dogovarao se s njim o sačinjavanju lažne dokumentacije - dodaje naš sagovornik i objašnjava da je Željko Vasić u januaru ipak morao da ode u zatvor, u kome se i danas nalazi.

Advokatica, lekar, policajac i osuđenik saslušani su juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana kardiologu i policajcu, kako ne bi uticali na svedoke.

Bez pritvora za Đukićevu

- Pečinović se tereti za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, dok se Živković tereti za trgovinu uticajem. Nije predloženo određivanje pritvora za osumnjičenu advokaticu Đukić, dok se Vasić nalazi na izdržavanju zatvorske kazne i protiv njega je podneta krivična prijava - kaže naš izvor.

Ubio ženu i pobegao Auto sakrio kod tetke

Željko Vasić iz Velikih Crljena je 22. oktobra 2016. nakon stravične saobraćajne nesreće pobegao i policija je danima tragala za njim. Međutim, identifikovan je i uhapšen na graničnom prelazu Horgoš. Automobil "sitroen pikaso", kojim je ubio Slađanu Lesandrić dok je bila sa dvoje maloletne dece, sakrio je u garaži svoje tetke u beogradskom naselju Meljak.

Dugačak spisak klijenata Zastupala "zemunce", ultimatfajtera i teniserkinog oca

Bosiljka Đukić je dugogodišnja advokatica, koja je pred sudovima zastupala brojne klijente, među kojima je bilo i kriminalaca, ali i poznatih ličnosti. Na spisku njenih klijenata, između ostalih, nalaze se i Damir Dokić, otac poznate teniserke Jelene Dokić, zatim Dragan Miladinović Gagec, nekadašnji pripadnik "zemunskog klana", kao i Darko Lilić, sin bivšeg predsednika SRJ Zorana Lilića, ali i ultimatfajter Dušan Panajotović.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track