JEZIVA NESREĆA KOD PIROTA: Divljao ukradenim automobilom, pa naleteo na mladiće na biciklima! Jednog ubio na mestu, drugi u teškom stanju! OD RANIJE POZNAT POLICIJI
Foto: Facebook

tragedija na jugu srbije

JEZIVA NESREĆA KOD PIROTA: Divljao ukradenim automobilom, pa naleteo na mladiće na biciklima! Jednog ubio na mestu, drugi u teškom stanju! OD RANIJE POZNAT POLICIJI

Crna Hronika -

Srđan Đošić poginuo je, dok je njegov drug Martin Tekačević (23) povređen kada je na njih velikom brzinom naleteo Milan Ćirić (39)

Milan Ćirić Papundek (39) iz Pirota uhapšen je zbog sumnje da je ukradenim automobilom pregazio biciklistu Srđana Đošića (16) iz Temske, a njegovog druga Martina Tekavčića (23) iz sela Blato teško povredio.

Jeziva saobraćajna nesreća dogodila se u subotu uveče u okolini sela Gnjilan kod Pirota.

nastradali tinejdžer
nastradali tinejdžerfoto: Facebook

- Ćirić je u subotu, sa parkinga u Ulici Dragoljuba Milenkovića u Pirotu, oko 23 sata ukrao automobil "fijat" niških tablica, a potom se dao u sumanutu vožnju po gradu i okolnim selima u pravcu Leskovca. Kažu ljudi da je jako brzo i nebezbedno vozio. Kada je prolazio kroz selo Gnjilan, pola sata posle ponoći, naleteo je na mladiće koji su biciklima krenuli u drugo selo - priča naš izvor.

Pobegao s mesta nesreće

Prema njegovim rečima, bahati vozač se svom siliom zakucao u nesrećne bicikliste i oborio ih.

povređen u nesreći
povređen u nesrećifoto: Facebook

- Od siline udarca, Đošić je preminuo na mestu, dok je njegov drug u teškom stanju. Koliko je jak udarac bio, govori i činjenica da su bicikli ostali zakačeni za "fijat" - kaže izvor.

Pošto je oborio bicikliste, Ćirić se nije zaustavio da im pruži pomoć, već je bez kočenja nastavio da vozi, a mrtvog Srđana i povređenog Martina u lokvi krvi našli su prolaznici, koji su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Policija je odmah pokrenula potragu za vozačem koji je izazvao nesreću, a najpre su pronašli ukradeni auto.

mesto udesa
mesto udesafoto: Facebook

- Međutim, u njemu nije bilo vozača. Desilo se to da je Ćirić zaustavio kola, izašao iz njih, pa pozvao taksi u nameri da zavara trag. Upravo je u tom taksiju i uhapšen - dodaje izvor.

Poznat policiji

Prema rečima meštana pirotskih sela, uhapšeni Ćirić je odranije poznat policiji.

- S obzirom na to koliko je brzo vozio i kako se ponašao posle nesreće, ali i pre nje, ne isključujemo mogućnost da je bio pijan ili pod uticajem nekih opijata - rekao je jedan meštanin Gnjilana.

Protiv osumnjičenog Ćirića podneta je krivična prijava za neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom licu, a posle isteka zadržavanja od 48 sati, biće priveden nadležnom tužiocu.

Crna tačka Vozači divljaju Meštani Gnjilana kažu da je potez ne kome se teška nesreća dogodila crna tačka već duže vreme. - Uglavnom se nesreće dešavaju zbog prebrze vožnje. Vozači divljaju, naročito noću, retko ko poštuje ograničenja i saobraćajne propise. Pre nekoliko godina ženu je usmrtio auto dok je stajala na autobuskom stajalištu. Strašne stvari se ovde dešavaju - pričaju meštani Gnjilana.

(Kurir.rs/ J.Ivić-J.Rafailović/ Foto: Facebook, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja