NOVI DETALJI NEZAPAMĆENE DRAME U LESKOVCU! PRETILA DA ĆE SA DETETOM SKOČITI SA TERASE: Devojčicu joj posle 2 sata ubeđivanja silom oduzeli, mlada majka strahovala od muža, evo i zbog čega
Foto: Profimedia

policajci je odgovorili od skoka

NOVI DETALJI NEZAPAMĆENE DRAME U LESKOVCU! PRETILA DA ĆE SA DETETOM SKOČITI SA TERASE: Devojčicu joj posle 2 sata ubeđivanja silom oduzeli, mlada majka strahovala od muža, evo i zbog čega

Crna Hronika -

Tridesetdevetogodišnja Leskovčanka koja je u subotu pretila da će sa petogodišnjim detetom da skoči sa terase stana u Radničkom naselju, u bolnici je duže od dva sata odbijala da se odvoji od devojčice, iako su je stručnjaci leskovačkog Centra za socijalni rad i policija ubeđivali da će dete biti na sigurnom.

Ona ga je čvrsto držala u naručju, odbijajući saradnju, pa su devojčicu morali silom da otrgnu od majke.

"Posle više od dva sata ubeđivanja sa stručnim radnicima našeg centra i policijom, dete je na silu otrgnuto od majke i predato dedi, odnosno njenom ocu koji je, prema proceni stručnjaka našeg centra, podoban da brine o detetu. On je sve vreme bio u bolnici i pokušavao da nam pomogne. Dete je sada u srodničkoj porodici odnosno kod dede i babe i to je u njegovom najboljem interesu", ističe Predrag Momčilović, direktor leskovačkog Centra za socijalni rad.

Nakon što su pripadnici leskovačke policijske uprave uspeli da nagovore ženu da odustane od namere da ubije sebe i svoje dete, ona je prevezena u Službu psihijatrije leskovačke Opšte bolnice, a u zavisnosti od procene lekara, moguće je da će na dalje lečenje biti upućena u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu Gornja Toponica u okolini Niša.

O motivima se samo spekuliše, a kao jedan od mogućih razloga se navodi svađa sa suprugom. Zbog narušenih supružničkih odnosa žena je navodno strahovala da će joj muž oduzeti ćerku jer je to, prema tvrdnjama njenih srodnika, nekoliko puta najavljivao.

"Naša interventna patrola je ženu sa detetom zatekla na simsu zgrade, koji se nalazi na visini od pet do šest metara od zemlje. Jedan od policajaca se popeo na merdevine. Započeli su razgovor i ubrzo je predala dete, a potom je i ona bezbedno spuštena na zemlju", kazao je Boban Zdravković, portparol Policijske uprave u Leskovcu.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o ženi koja je najverovatnije i ranije imala psihičke probleme, ali to niko u njenoj blizini nije primećivao. Ona je poslednjih nekoliko dana boravila u stanu svojih roditelja, sa čije terase je i pretila samoubistvom.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja