KUMA ZORANA MARJANOVIĆA ZA KURIR: Nisu me privodili zbog Jecinog ubistva, nego zbog kioska!
Foto: Zorana Jevtić

OBJASNILA

KUMA ZORANA MARJANOVIĆA ZA KURIR: Nisu me privodili zbog Jecinog ubistva, nego zbog kioska!

Crna Hronika -

Vera Vukomanović potvrdila je da joj je policija dolazila na vrata, tvrdeći da je u pitanju privatni spor koji datira još iz 2014. godine

Vera Vukomanović, kuma porodice Zorana Marjanovića (40), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33), potvrdila je za Kurir da joj je pre nekoliko dana policija zakucala na vrata.

Vukomanovićeva, koja je izuzetno bliska s Marjanovićima i koja je sve vreme uz njih posle Jelenine smrti pružajući im podršku, objasnila je za Kurir da njeno privođenje nema nikakve veze s porodicom Marjanović.

foto: Dragan Kadić, Vladimir Sporčić, Privatna Arhiva

Došlo do nesporazuma

- Tačno je da sam bila u policijskoj stanici, ali reč je o mom privatnom problemu koji datira od pre pet godina. Nema nikakvog smisla da se to sad vezuje za Jecino ubistvo, zato što stvarno nema apsolutno nikakve veze s tim - rekla je Vera.

Ona je objasnila da je nesporazum ispao zbog neuručenog sudskog poziva u vezi sa njenim privatnim sporom.

- Sudski poziv koji je trebalo da mi bude uručen greškom je bio adresiran na pogrešnu ulicu i broj. To je sve - objasnila je Vukomanovićeva.

Kraj istrage Čeka se optužnica Nova optužnica protiv Zorana Marjanovića još nije podignuta, a kako su ranije rekli naši izvori, pitanje je dana kada će treća po redu optužnica biti predata Višem sudu u Beogradu. Naime, dopuna istrage protiv Marjanovića, koga tužilaštvo tereti za teško ubistvo supruge Jelene, završena je i kompletirana. Podsetimo, Zoran je jedini osumnjičeni za ubistvo supruge i nakon hapšenja u septembru 2017. proveo je u pritvoru 10 meseci, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Kako saznajemo, kuma porodice Marjanović je 2014. došla u sukob s jednim meštaninom Borče zbog kioska brze hrane koji je posedovala.

- Kiosk je bio u blizini Verine kuće. Nakon svađe i spora s jednim meštaninom, ona je ostala bez tog objekta i navodno je tvrdila da joj je upravo taj žitelj Borče oteo kiosk zajedno sa inventarom. Ona ga je tužila, navodeći da je na isti način oštetio još ljudi koji su imali kioske. S druge strane, ni komšija nije sedeo skrštenih ruku, već je i on presavio tabak i tužio Veru zbog toga što mu je, navodno, krala struju iz kioska - objasnio je sagovornik Kurira i dodaje da je policija pre nekoliko dana privela Veru kako bi ona dala izjavu, te da je posle toga odmah puštena kući.

Problemi sa zakonom

Podsetimo, ovo nije prvi put da kuma Vera završi u policiji. Naime, ona je privođena i pre godinu dana, jer je protiv nje bila podneta krivična prijava zbog lažnog predstavljanja.

- Krivična prijava protiv nje je podneta zbog sumnje da se prilikom vađenja nove lične karte u policiji navodno lažno predstavila. Prema toj priči, ona je, navodno, u policijsku stanicu otišla i predstavila se kao majka Zorana Marjanovića Zorica, s kojom ima fizičke sličnosti - objasnio je tada izvor Kurira.

Opisala poslednji Jelenin dan Čule smo se neposredno pre ubistva Vera Vukomanović svedočila je u istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića. Ona je poslednja osoba koja se čula telefonom sa brutalno ubijenom Jelenom i na saslušanju je opisala kako je izgledao pevačicin poslednji dan u životu. - Jelena, Zoran i njihova ćerka Jana otišli su na nasip da Jeca trči. Nas dve smo se poslednji put čule u 16.42, neposredno pre vremena za koje je u optužnici navedeno kao vreme smrti - navodno je rekla Vera u tužilaštvu.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track