SRBI PALI SA TONOM ČISTOG KOKAINA: Privedeni u Rumuniji sa drogom vrednom 300 MILIONA EVRA! OVAKO SU UHAPŠENI (FOTO/VIDEO)
Foto: Tanjug/AP/Vadim Ghirda

SRBI PALI SA TONOM ČISTOG KOKAINA: Privedeni u Rumuniji sa drogom vrednom 300 MILIONA EVRA! OVAKO SU UHAPŠENI (FOTO/VIDEO)

Crna Hronika -

Rumunske vlasti zaplenile su više od tone kokaina visokog kvaliteta koji je bio skriven na brodu koji se prevrnuo u Delti Dunava. Policija privela dvojicu Srba.

Policija je donela zaplenjene vreće sa kokainom do agencije za organizovani kriminal u Bukureštu, a njegova ulična vrednost procenjuje na 300 miliona evra, prenosi AP.

foto: Tanjug/AP/Vadim Ghirda

Glavni tužilac u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma Feliks Banila rekao je da su policajci našli kokain 22. marta pored prevrnutog broda u mestu Sveti Đorđe, u istočnoj Rumuniji, kao i da su vlasti privele dvojicu Srba.

Prema rečima tužioca, istražitelji su još 20. marta pronašli paket sa1 kg kokaina koji je najverovatnije ispao prilikom utovara. Dva dana kasnije, na obali Crnog mora, u blizini delte Dunava, pronađen je prevrnuti brod kao i nekoliko paketa obavijenih gumenim balonima. Istražiteljima je odmah zapalo za oko da je pakovanje slično onome koje su pronašli ranije.

Rumunska policija trenutno sarađuje sa vlastima u Srbiji kako bi zajednickim snagama identifikovali uhapšene.

Dvojica srpskih državljana uhapšena su u vezi sa ovim slučajem: jedan dok je pokušavao da pređe iz Rumunije u Srbiju preko Dunava, a drugi dok je vozio kamion srpskih registarskih tablica u okrugu Prahova u Rumuniji.

"Prema dosad raspoloživim podacima, izgleda da su i rumunski državljani umešani u ovaj zločin", izjavio je Banila.

Banila je rekao da je droga stigla morem i da je prolazila kroz Rumuniju, navodi agencija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track