NASTAVLJENO SUĐENJE MODNOM KREATORU: Darko Kostić udaljen iz sudnice dok je saslušavana njegova maloletna žrtva
Foto: Sonja Spasić

Treći osnovni sud

NASTAVLJENO SUĐENJE MODNOM KREATORU: Darko Kostić udaljen iz sudnice dok je saslušavana njegova maloletna žrtva

Crna Hronika -

U Trećem osnovnom sudu danas je nastavljeno suđenje beogradskom modnom kreatoru Darku Kostiću (39), koji je optužen da je polno uznemiravao dvojicu mladića, od kojih je jedan maloletan.

Današnji pretres održan je bez prisustva javnosti jer je u svojstvu oštećenog saslušan maloletni L. K. (17), inače nekadašnji učesnik muzičkog takmičenja na jednoj televiziji. Saslušani maloletnik dobio je status posebno osetljivog svedoka, pa je tokom njegovog saslušanja optuženi Kostić udaljen iz sudnice.

- Saslušanje L. K. je trajalo duže od dva sata, a zbog specifičnosti postupka i činjenice da je oštećeni veoma uznemiren zbog svega što se dogodilo, sud je optuženog kreatora udaljio iz sudnice - kazao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

Maloletnik je ranije tokom istrage tvrdio da ga je kreator namamio u svoj stan i podmetnuo mu u piće preparat za potenciju. Uz to, mladić je tada detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, a kad je Kostić pokušao na silu da ga uvuče u svoj dom. Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku, a kreator mu je u tom komešanju pocepao majicu.

- Nakon oštećenog maloletnika, danas je saslušan i veštak neouropsihijatar koji je ispitivao psihičko stanje L. K., odnosno da li je sklon izmišljanju - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, pored maloletnog L. K., Kostiću se na teret stavlja da je uznemiravao i mladića Šefka Bajramija (22), koji je kod njega navodno došao kako bi kupio narkotike. U daljem toku postupka i on bi trebalo da bude saslušan kao oštećeni, kao i svedoci.

(Kurir.rs/I.Milićević. Foto: Vladimir Šporčić).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track