NOVA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Po treći put optužen da je ubio Jelenu na podmukao i svirep način
Foto: Privatna Arhiva, Nebojša Mandić

odluka višeg tužilaštva

NOVA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA: Po treći put optužen da je ubio Jelenu na podmukao i svirep način

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu po treći put je podiglo optužnicu protiv Zorana Marjanovića, koji se tereti za ubistvo supruge Jelene.

Sud je naložio da se utvrdi čiji DNK je pronađen na ogrebotini na Marjanovićevoj ruci i odakle potiču tragovi Jelenine krvi pronađeni u Mercedesu kojga je ona vozila.

Optužnica je u osnovi ostala ista, i zasniva se na ranije prikupljenim dokazima, a u nju su uvrštena dopunska veštačenja.

U optužnici piše da je suprug Zoran ubio Jelenu na svirep i podmukao način, najverovatnije metalnom štanglom, dok je u neposrednoj blizini stajala njihova maloletna ćerka Jana.

foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić

Ukoliko Zoran Marjanović bude proglašen krivim preti mu 40 godina zatvora.

Odluka Višeg suda doneta je u skladu sa rešenjem Apelacionog suda u Beogradu koji je 15 dana ranije ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, kao i zbog nedostatka dovoljno jasnih dokaza koji optužnicu potkrepljuju. Po stavu Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup činjenica - koje ukazuju da je "osnovana sumnja" da je Marjanović izvršio krivično delo na način kako mu se stavlja na teret - prerasla u fazu "opravdane sumnje".

Zbog toga, tužilaštvo u dopuni istrage moralo da prikupi niz dokaza i otkloni pravne nedostatke optužnice, ako želi da se ona održi na snazi. Ukinutom optužnicom Marjanović se optužnicom tereti se za krivično delo teško ubistvo. On se od 12. juna 2018. nalazi na slobodi, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track