BOJANA (24) PRONAĐENA MRTVA U KUĆI VERENIKA, PORODICA POKREĆE PRIVATNU ISTRAGU: Ona se nije ubila, nemoguće da se upucala, pa napunila pušku!
Foto: Privantna arhiva

misterija DUGA GODINU DANA

BOJANA (24) PRONAĐENA MRTVA U KUĆI VERENIKA, PORODICA POKREĆE PRIVATNU ISTRAGU: Ona se nije ubila, nemoguće da se upucala, pa napunila pušku!

Crna Hronika -

Bojana Milanović (24) nađena je mrtva u kući svog verenika Joviše Marinkovića, a tužilaštvo koje je vodilo istragu stavilo je tačku na slučaj. S druge strane, Bojanini najbliži poveli su privatnu istragu, jer ne veruju u zvaničnu verziju njene smrti

Trudnica Bojana Milanović (24), pripadnica Vojske Srbije, nađena je mrtva pre tačno godinu dana u selu Dublje kod Bogatića, a Više javno tužilaštvo iz Šapca stavilo je tačku na slučaj, pošto su svi dokazi pokazali da je reč o samoubistvu.

sahrana mlade Bojane
sahrana mlade Bojanefoto: Marina Lopičić

Međutim, Bojanina porodica ne veruje da se ona ubila, pa su angažovali privatne veštake u nadi da će se saznati prava istina o njenoj iznenadnoj smrti.

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se 23. aprila 2018, kada je Bojana nađena mrtva u kući svog verenika Joviše Marinkovića. Devojka, koja je trebalo da se krajem aprila uda za Marinkovića, prema stavu tužilaštva, pucala je u sebe iz lovačkog karabina, a njeno telo našao je verenik kada se vratio iz noćne smene.

Dodatna veštačenja

- Dodatna veštačenja koja su obavljena nisu bacila sumnju ni na koga, niti tužilaštvo ima osumnjičenog u ovom slučaju. Prema svim analizama, devojka je sama pucala u sebe. Međutim, porodica je angažovala privatne veštake, pa se još uvek čeka njihovo izjašnjenje o pristiglim veštačenjima - kaže izvor Kurira i dodaje da Bojanina porodica, uprkos svim dokazima tužilaštva i podacima iz zvanične istrage, ne može da poveruje da je ona sebi oduzela život.

Naime, porodica smatra da je Bojana ubijena, a da su istražitelji napravili niz propusta u istrazi.

uviđaj
uviđajfoto: Vladimir Šporčić

- Angažovali smo privatne veštake jer sumnjamo u to da je Bojana digla ruku na sebe. Ona nema barut i čestice nitrata ni na prstima, ni na šakama. Parafinska rukavica rađena je samo njoj. Tužilaštvo je prilično inertno. Da li se ne snalaze u tako teškom slučaju ili su razlozi dublji, ne znamo - rekli su članovi porodice nesrećne devojke i poručili da će pravdu, ako je ne nađu u Srbiji, potražiti u Strazburu.

- Videćemo šta je tužilaštvo uradilo, odnosno šta je sve ciljano "slučajno" propušteno. Idemo do kraja - odlučni su naši sagovornici.

Ne bi se ubila

Oni ističu da su sigurni da se Bojana nikad ne bi ubila, ali ne žele da kažu koga

sumnjiče za njenu smrt.

- Nikada ne bi učinila sve ono za šta je blate. Prošla je mnogo testiranja i razgovora za posao u vojsci, a određeni ljudi su pali na psihološkom testiranju prošle godine, ali njih niko ne zove i ne pita kako to da s takvim rezultatom, bez urađenog poligrafa i parafinske rukavice i dalje rade. Dete je razneseno po celoj sobi, spakovana je u nekoliko vreća, blindirana bez prepoznavanja tela od strane svoje porodice i bez ijednog komada garderobe - kazali su naši sagovornici.

Rođaci poručuju Želimo istinu

Rođaci i prijatelji nastradale Bojane i ranije su za medije izjavljivali da ne znaju zbog čega bi ona izvršila samoubistvo.

- Čule smo se nekoliko dana pre smrti, nije odavala utisak da nešto nije u redu. Ne znam zašto je to uradila. Svi želimo da se otkrije istina - rekla je ranije za Kurir rođaka.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Fejsbuk, Marina Lopičić, Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track