VIDIMO SE U ČITULJI! PREKO UMRLICA NAJAVLJUJU NOVA UBISTVA: Rasplamsao se rat klanova, vođa škaljaraca poručio: Znamo šta nam je činiti!
Foto: Printscreen

poruka smrti

VIDIMO SE U ČITULJI! PREKO UMRLICA NAJAVLJUJU NOVA UBISTVA: Rasplamsao se rat klanova, vođa škaljaraca poručio: Znamo šta nam je činiti!

Crna Hronika -

Veselin Vesko Vukotić (69), otac Jovana i Igora Vukotića, koje je policija označila kao vođe „škaljarskog klana“, sahranjen je u ponedeljak na porodičnom groblju u mesto Čevo kod Kotora.

foto: Printscreen

Vukotić je, podsetimo, ubijen u subotu u sačekuši u naselju Dobrota. Njegovi sinovi nisu prisustvovali sahrani, jer je Jovan u zatvoru u Beogradu, dok je Igor, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu, u bekstvu. Sinovi su se, međutim, od likvidiranog oca oprostili čituljama u srpskim i crnogorskim novinama.

foto: Printscreen

Nismo se oprostili

- Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala - piše u čitulji Jovana Vukotića, koju je objavio jedan crnogorski dnevnik.

U srpskim medijima objavljen je poslednji pozdrav drugačije sadržine.

- Poslednji pozdrav ocu. Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živeo, uzdignute glave koračao i uvek nam govorio da je život prolazan, a obraz večno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored Serdara i Vojvode, koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan.

Podsetimo, posle ubistva Vladimira Roganovića u Beču u decembru 2018, pripadnici „kavačkog klana“ na sličan način su slali poruke, najavljujući osvetu za likvidaciju prijatelja.

foto: Printscreen

Nije kraj obračuna

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Kurir da čitulje, osim poslednjeg oproštaja od oca, nose i poruku da ubistvo oca nije kraj obračuna.

- To je poruka svima, ona govori da su - iako je jedan u zatvoru, a drugi u bekstvu - i dalje dobro organizovani, da imaju svoje saradnike na slobodi - kaže Nikolić i smatra da braća nisu jedan drugome slali poruke preko čitulja, jer veruje da oni imaju način da komuniciraju.

- Ne očekujem da je poslednjim ubistvom krvoproliće završeno, naprotiv. Sa obe strane ima još naslednika - dodaje Nikolić.

foto: Printscreen

Kriminolog kaže da krvavi rat „kavačkog klana“ i „škaljarskog klana“, čija je poslednja žrtva, kako veruje policija, otac braće Vukotić, nije klasičan mafijaški rat, već ga prati i krvna osveta.

- Osim razračunavanja zbog novca, odnosno droge, on ima elemente lokalnog kolorita, crnogorske krvne osvete - dodaje Nikolić.

Rat do istrebljenja

ŠTEDE SAMO ŽENE I DECU

Obračuni dva klana počeli su 2014, posle nestanka kokaina.

- To je u bukvalnom smislu rat do istrebljenja. Navodno su se oba klana zaklela da neće stati dok suparnički ne unište. Meta nisu samo članovi grupa već i njihovi muški članovi porodice. Postoji priča da je prećutni dogovor da se štede samo žene i muškarci mlađi od 16 godina - otkriva izvor.

Sahrana u Kotoru

POLICIJA ČUVALA OŽALOŠĆENE

Sahranu Veselina Vukotića obezbeđivao je veliki broj pripadnika policije. Navodno, Vukotićevom poslednjem ispraćaju prisustvovao je mali broj članova familije.

- Stiglo je mnogo venaca, ali je praksa da se na njih ne stavlja ime onoga ko ih šalje, upravo iz straha od odmazde - kaže izvor Kurira, koji je prisustvovao sahrani.

foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE NOVI STARS: Duško Jeleni: Smučila si mi se, dosta si mi nabijala rogove!

Svake srede samo uz Kurir - STARS!

Otkrivamo sve detalje poslednjeg susreta Jelene i Duška: Smučila si mi se, dosta si mi nabijala rogove!

Posetili smo Natalince, a komšije Zokija Šumadinca otkrivaju: tri puta je pokušao da se ubije! Roker ostao sam: Davidova žena napustila stan i sa ćerkom se preselila kod majke. Ognjen Vranješ: Dobila je šta je zaslužila - ostala je bez muža i para. Pogledajte i transformaciju Ane Kokić: Silikoni u ustima doneli kilograme. Pročitajte hit intervju sa Milicom Todorović: Neću sise, dobra sam riba!

Plus paparaco fotke: Tajni susret Ace Lukasa i Maje Berović u ponoć.

foto: Promo

Kurir.rs/Danijela Jovanović Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track