JEZIVI DETALJI NESREĆE U RUMI! OTAC I 2 SINA ISPROSILI MLADU PA POGINULI! Vozili ljude i u gepeku, od siline udarca poispadali! Otišli su VESELI iz mladine kuće, A SAD JE SVE STALO!
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

TRAGEDIJA

JEZIVI DETALJI NESREĆE U RUMI! OTAC I 2 SINA ISPROSILI MLADU PA POGINULI! Vozili ljude i u gepeku, od siline udarca poispadali! Otišli su VESELI iz mladine kuće, A SAD JE SVE STALO!

Crna Hronika -

Užas! Trojica članova porodice Jovanović iz Starih Banovaca stradala kada se automobil kojim je upravljao njihov rođak zakucao u telefonski stub u trenutku kad su se vraćali s proševine

Miroslav Jovanović (37) i njegovi sinovi Marko (19) i Mirko (17) iz Starih Banovaca poginuli su u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se oko jedan sat ujutru desila kod pružnog prelaza u Putincima kod Rume.

foto: Privatna Arhiva

Nesreća se dogodila kada je automobil "reno laguna", kojim je upravljao njihov rođak Zoran Jovanović (45) i u kome je bilo sedmoro ljudi, preleteo pružni prelaz i zakucao se u drvenu banderu. U nesreći su, pored vozača, teško povređeni Novica P. (16) i Angelina Nikolić (37), dok je njegov sin Aleksandar Jovanović (21), koji je bio na mestu suvozača, lakše povređen. Da tragedija bude još veća, Miroslav Jovanović se te kobne noći sa sinovima vraćao iz prosidbe snaje za sina Marka, s kojim je zajedno nastradao.

foto: Vladimir Šporčić

Vozio brzo

Kako nezvanično saznajemo, nesreća se dogodila kada je Zoran Jovanović u punoj brzini pokušao da pređe pružni prelaz. Neravnine prelaza odbacile su automobil, koji se potom u punoj brzini zakucao u stub.

- Bili su pijani. Zoran je brzo vozio. Kažu mi da je na pola kilometra odatle pretekao automobil mog drugog sina. Išao je brže od 100 kilometara na sat - priča Mirko Jovanović, otac nastradalog Miroslava.

On dodaje da je, prema njihovim saznanjima, dvoje putnika bilo u gepeku. - Zoran je vozio, a na mestu suvozača je bio njegov sin. Moj Miroslav i unuci sedeli su iza, dok je Angelina, s kojom je moj sin bio u vezi, bila s Novicom u gepeku. Kažu da je ona ispala od udarca na trotoar - priča nesrećni Jovanović.

foto: Vladimir Šporčić

Stric prvi stigao

On kaže da je prvi na mesto nesreće stigao njegov drugi sin, kog su obišli u putu.

- On je potpuno van sebe. Video je mrtvog brata i bratanca, dok je Marko još uvek davao znake života. Hitna je pokušala da ga preveze do bolnice, ali njegovo srce nije izdržalo - priča plačnim glasom Mirko.

Kako nam je objasnio čovek koji je u svega nekoliko sekundi ostao bez većeg dela porodice, Jovanovići su se vraćali iz prosidbe.

- Marko je planirao da se ženi 26. maja, a 4. maja je trebalo da proslavi rođendan. Otišli su veseli, radovao se ženidbi i planirao je da osnuje porodicu. Sada je sve stalo. Ne mogu da zaboravim njegov osmeh i radost na licu kad su odlazili. Umesto da mu spremamo svadbu, sad planiramo sahranu - ispričao je kroz jecaje Mirko Jovanović.

Šok očevidaca

Putinčani koji su se ubrzo našli pored olupine kažu da je jezivoj nesreći prethodio jak udarac.

- Pomislila sam da je voz udario u nešto ili da je pao silos. Kad sam izašla napolje u gluvo doba noći, odjekivali su jauci jedne žene i muškaraca. Žena je bila na trotoaru, a oni koji su se našli tu odmah nakon udesa iz drugih kola pokušavali su da izvuku povređene. Nakon nekog vremena došao je još jedan čovek, rekao je da su bili da isprose njegovu ćerku. Objašnjavao je nesrećnik da ih je molio da ne sedaju u kola, ali uzalud. Čovek se u neverici sve vreme držao za glavu - priča D. B., koja živi u kući blizu mesta gde se desila nesreća.

Trauma Suvozač se ničeg ne seća

Lakše povređeni u saobraćajnoj nesreći Aleksandar Jovanović juče je pušten iz bolnice, ali kako su nam objasnili, on se ničeg ne seća. - Pitao sam ga šta se desilo, ali on nije znao da mi objasni. Verujem da je imao prekid filma - kaže jedan od komšija iz Golubinaca, odakle je mladić. Teško povređeni Novica još uvek je u bolnici, kao i Zoran Jovanović i Angelina Nikolić, sve troje su bili podvrgnuti operacijama i lekari se bore za njihov život.

Očajni Plač i jecaji u porodici

U porodici Miroslava Jovanovića svi su bili neutešni od bola, čini se najviše baka Ružica.

- Šta nam se ovo desi. Tri mlada života da izgubimo. Svi su ih voleli. Ceo Srem je znao za njih, pomagali su kad god su mogli. Dočekala sam da oženim praunuka i radovala se tome, šta sad da radimo - kukala je na sav glas baka Ružica.

(Kurir.rs/J. Rafailović - N. Tomašević/ foto: Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track