STRAVIČNA IGRA SUDBINE! SLUČAJNO SELI U ISTI AUTO I POGINULI! Četvoro Srba stradalo u nesreći kod Vinkovaca, SAMO JEDAN JE PREŽIVEO, a evo kako su se našli u kobnom autu! (VIDEO)
Foto: Printscreen, Facebook

zla sudbina

STRAVIČNA IGRA SUDBINE! SLUČAJNO SELI U ISTI AUTO I POGINULI! Četvoro Srba stradalo u nesreći kod Vinkovaca, SAMO JEDAN JE PREŽIVEO, a evo kako su se našli u kobnom autu! (VIDEO)

Crna Hronika -

Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kad je "škoda oktavija" u kojoj su se nalazili sletela s auto-puta Beograd-Zagreb i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

U nesreći je povređen i Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je bio peti putnik u automobilu smrti kojim je upravljao stradali Vladica.

foto: Večernji.hr

Kako Kurir saznaje, nesreća se dogodila dvadesetak minuta posle ponoći, a sumnja se da je vozač zaspao za volanom u blizini odmarališta "Bošnjaci".

1 / 4 Foto: Printscreen HRT 4

Kako saznajemo, Rašići, Jankovići i Vučićević nisu se ranije poznavali. Prvi put su se upoznali u četvrtak po podne, kada su krenuli na put bez povratka.

foto: Večernji

- Vladica i njegov sin Nikola su iz Kruševca krenuli za Ljubljanu i registrovali su se na sajtu Bla bla kar, na kojem su nepoznatim ljudima ponudili vožnju do Slovenije kako bi podelili troškove puta. Sudbina se poigrala sa njima i, eto, stradali su svi. Jedino je dečko iz Beograda imao sreće, a kažu da mu je pojas spasao život - kaže izvor.

Stradalo dete
Stradalo detefoto: Privatna arhiva, Facebook

Svetlana Rašić, supruga poginulog Vladice i majka pokojnog Nikole, rekla je da je za tragediju čula iz medija. Sa svojim najmilijima se poslednji put čula tri sata pre tragedije.

Žikica i Aleksandra, stradali u nesreći
Žikica i Aleksandra, stradali u nesrećifoto: Privatna arhiva, Facebook

- Sa mužem i sinom sam se čula u četvrtak oko 22 sata. Posle toga sam očekivala da mi se opet jave i kažu dokle su stigli, ali poziva nije bilo. Onda sam čula na vestima. Pozvala me je svekrva i rekla: "Dođi, dođi da vidiš!"

Počela sam da proveravam na internetu i videla sam da su to oni, moji... - priča uplakana Svetlana i dodaje da je njen sin Nikola silno želeo da sa tatom ide u Sloveniju.

Stradali Vladica
Stradali Vladicafoto: Privatna arhiva, Facebook

- Suprug je trebalo neke preglede da obavi u Sloveniji, mesečno je odlazio tamo zbog neke operacije na želucu koju je tek trebalo da se uradi. Ja nisam mogla da idem, a mali je toliko hteo da krene! Želeo je da razgleda automobile, da kupe neki. Rekao je: "Tata, hoću ja s tobom, hoću ja" - neutešna je žena.

Ona kaže da će ići u Hrvatsku po tela sina i muža.

- Idem po njih. Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili sa njim, odakle su. Krenuli su preko sajta za prevoz Bla bla kar. Vidim da je jedan preživeo, još dvoje je stradalo. Žao mi je.

(Kurir.rs/Ivan Milićević - Jelena Spasić, Foto: privatna arhiva, Fejsbuk, Večernji hr)

Šokiran očevidac Ovo ću sanjati dok sam živ Očevici koji su se zatekli na putu kazali su policiji da je prizor bio stravičan. - Video sam kako je auto udario u ogradu. Stao sam, pokušao da im pomognem, ali, nažalost, za četiri osobe nije bilo spasa. Mislim da ću ovo sanjati dok sam živ. Užasno je i jako potresno - ispričao je jedan očevidac.

Sve popularniji način Šta je Bla bla kar Sajt Bla bla kar jedan je od mnogobrojnih sajtova, aplikacija, ali i grupa na društvenim mrežama koja korisnicima omogućavaju pronalazak alternativnog međugradskog prevoza. Funkcioniše tako što korisnici koji planiraju da putuju svojim vozilom u grupi napišu tačnu destinaciju, kao i koliko slobodnih mesta imaju. Korisnici kojima je potreban prevoz do određene destinacije tako mogu da stupe u kontakt sa onima koji nude prevoz, a potom se dogovore o podeli troškova za gorivo i putarine. Ovaj alternativni način prevoza sve je popularniji, posebno što se pokazao kao neuporedivo isplativiji.

U bolnici Preživeli je u stanju šoka Sonja Marinković, portparol Opšte županijske bolnice u Vinkovcima, gde je smešten Vučićević, izjavila je za medije da će povređeni Beograđanin zbog stanja šoka ostati na posmatranju u bolnici, nakon čega će biti otpušten kući. Kako saznajemo, preživeli Vučićević se čuo iz bolnice sa svojom suprugom preko Fejsbuka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja