Najnovije vesti

BAREM DA SMO MLADOŽENJU SPASLI: Rođaci umesto na svadbu, idu na sahranu! KUĆA JOVANOVIĆA OSTALA BEZ MUŠKIH POTOMAKA!
Foto: Privatna Arhiva

tuga!

BAREM DA SMO MLADOŽENJU SPASLI: Rođaci umesto na svadbu, idu na sahranu! KUĆA JOVANOVIĆA OSTALA BEZ MUŠKIH POTOMAKA!

Crna Hronika

"Marko je u maju trebalo da napuni 19 godina, a za 25. maj su zakazali svadbu. A sada ga sahranjujemo. I njega i Mirka i Miroslava", rekla je rođaka stradalih Jovanovića, koja je bila gost na Markovoj veridbi.

 

Rođaka nije želela da joj se ime pojavi u novinama, ali je ispričala šta se dešavalo u utorak i kobne noći.

 

- U utorak su u Pazovi kupili prsten za mladu Klaudiju, i u Donje Petrovce smo krenuli oko 17.30 sati. Bilo je lepo i dosta gostiju. Veselili smo se, niko nije ni slutio da će porodica za nekoliko sati biti zavijena u crno - navela je ova rođaka.

 

Njoj nije bilo jasno zašto Mirko nije krenuo svojim kolima na veridbu, već sa kumom, ali je pretpostavila da je i on hteo da se opusti i popije, i da ne brine kako će se odvesti kući.

 

- Kod nas u kolima bilo je troje, a kod kuma sedmoro. Zaista ne znam zašto neko od njih nije prešao u naša kola da se ne guraju na zadnjem sedištu. Ne sećam se kada smo tačno krenuli iz Donjeg Petrovca, mislim da je bilo 1.30 sati. Mi smo bili u prvim kolima, a kum je vozio iza nas. Odjednom nas je munjevito obišao i nastavio je da vozi brzo. Sledeće čega se sećam je da sam "reno" videla pored puta. Mislila sam da je sleteo u kanal, uopšte nisam videla da je udario u banderu. Zaustavili smo kola, istrčali. Miroslav i Mirko su već bili mrtvi, a mi smo pokušali da pomognemo ostalima. Marko je bio živ kada su ga povezli u bolnicu, ali je nažalost i on umro. Kuća im je ostala bez muških potomaka - ispričala je rođaka koja je i juče bila u šoku.

 

- Trebalo je da ga ženimo, a sada ga sahranjujemo - ponavljali su neutešni rođaci.

 

 

foto: Facebook

Nesuđena mlada u šoku

 

Klaudija Živković, s kojom se nekoliko sati pre jezive saobraćajke verio momak iz Starih Banovaca, ne miri se sa činjenicom da je izgubila životnog saputnika.

 

Klaudija je sedela povijena i potištena, zagledana u verenički prsten koji joj Marko stavio na ruku, a potom zauvek otišao od nje. Ćutala je, a ja sam uplakan stajao kraj nje pokušavajući da pronađem reči utehe. Eh... Bili smo spremni za svadbeno veselje, a sada oblačimo crninu i preziremo gorku sudbinu.

 

Ovako za Kurir govori Mirko Jovanović iz Starih Banovaca, čiji su unuci Marko (19) i Mirko (17), kao i sin Miroslav (37) poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u sredu posle ponoći dogodila kod pružnog prelaza u Putincima, kada se porodica Jovanović vraćala iz prosidbe Klaudije Živković za Mirkovog unuka Marka.

 

- Ne daj bože nikome da doživi ovakvu tragediju. Živeti posle smrti unuka i sina je mučenje. Do juče sam gledao njihove osmehe, slušao o planovima, priželjkivao praunuke, a sve to je nestalo u trenu. Godinama se boriš za budućnost, za sreću, a onda sudbina umeša prste i bez opomene uzme ono što joj ne pripada - kaže uzrujani deda Mirko.

 

Prema njegovim rečima, Klaudija, mlada koju je verio njegov stariji unuk Marko, ne prihvata činjenicu da je ostala bez životnog saputnika.


- Ništa ne jede, a jedva da priča. Od trenutka kada je saznala za nesreću, nije prestala da plače. Kažiprstom i palcem prevrće verenički prsten oko prsta, a suze joj se slivaju niz lice. Pokušavamo da s njom razgovaramo, ali svaki put nam reči zapnu u grlu - priča Mirko i dodaje da je svadba Klaudije i Marka bila zakazana za 26. maj.


Kako dodaje, Marko i Klaudija su pre veridbe bili nekoliko dana u vezi.


- Zabavljali su se tri dana. Marko je odmah znao da želi da provede život s njom i odlučio je da je zaprosi. Podržali smo ga i krenuli put Petrovca, gde ona živi. I mlađi unuk, Mirko, moj imenjak, planirao je da se veri dobrom devojkom iz Golubinaca, ali ga je smrt u tome sprečila - rekao je Mirko.

 

Zakucali se u banderu

 

Podsetimo, nesreća se dogodila kada je "reno laguna", kojim je upravljao Zoran Jovanović, rođak nastradalih, preleteo pružni prelaz i zakucao se u drvenu banderu. U nezgodi su, pored vozača, teško povređeni Novica P. (16) i Angelina Nikolić (37), dok je njegov sin Aleksandar (21), koji je bio na mestu suvozača, lakše povređen. Protiv Zorana Jovanovića biće podneta krivična prijava.

 

 

 

Kurir.rs/Blic

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...