ALARMANTNO! OVO JE PUT SMRTI NA JUGU SRBIJE: Deonica na kojoj je nedavno stradalo PETORO, a meštani u strahu da uskoro ne dođe do novog UŽASA!
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

POKRENULI PETICIJU

ALARMANTNO! OVO JE PUT SMRTI NA JUGU SRBIJE: Deonica na kojoj je nedavno stradalo PETORO, a meštani u strahu da uskoro ne dođe do novog UŽASA!

Crna Hronika -

Još nisu poznati rezultati istrage i ko je kriv za tragediju koja se dogodila 30. aprila u selu Barlovo kod Kuršumlije kada je u sudaru autobusa i kamiona stradalo pet osoba.

Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji u toku je predkrivični postupak i prikuplјaju se dokazi o uzroku nesreće. Oni nisu želeli ništa drugo da kažu o ovom slučaju.

foto: Kurir/Biljana Roganović

Ono što je najgore je da je ova deonica magistralnog puta Niš- Priština izuzetno opasna i da se stalno događaju tragedije. Najgore je što se njime obavlja teretni saobraćaj, a put je uzak, te ne odgovara ovoj vrsti saobraćaja. Dokaz tome je i broj saobraćajnih nezgoda koje su se ovde desile.

Od početka 2018. do sada dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, pet osoba je stradalo, 14 osoba teško, a 30 lakše povređeno.

Kako nam je potvrđeno u prokupačkoj policiji na deonici Prokuplјe - Barlovo od 1. januara do 31. decembra 2018. godine evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe poginule, sedam je zadobilo teške telesne povrede, a osam lake telesne povrede.

foto: Kurir/Biljana Roganović

Što se prošle godine tiče na deonici puta Barlovo – Merdare evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih osoba, tri osobe su zadobila teške telesne povrede i 17 lake.

Na deonici puta Prokuplјe – Barlovo od početka ove godine do 9. maja nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda. U istom periodu, na deonici puta Barlovo - Merdare evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba poginulo, četiri su zadobile teške telesne povrede i pet lake.

foto: Kurir/Biljana Roganović

Zbog velikog broja nezgoda, koje su često sa tragičnim krajem građani Kuršumlije su pokrenuli pisanje peticije da se uredi put. Odgovoreno je pozitivno iz Javnog preduzeća Putevi Srbije i trebalo je da se obavi razgovor, a sastanku da prisustvuju pokretači peticije i predsednik Opštine Kuršumlija, ali do toga nije došlo jer predsednik opštine Kuršumlija Radolјub Vidić nije želeo da ide sa pokretačima peticije.

On nam je u sms poruci rekao da su pokretači mimo njega organizovali peticiji, te shodno tome nema obavezu da organizuje prevoz do Beograda na sastanak sa direktorom JP "Puteva Srbije".

(Kurir.rs/B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track