SAD KAO DA JE GLEDAM U ŠKOLSKOM DVORIŠTU... Potresno sećanje Lenine nastavnice biologije koja ne može da dođe sebi od saznanja da ove devojčice više nema...
Foto: Instagram

nezapamćena tragedija u kojoj su stradala tri deteta

SAD KAO DA JE GLEDAM U ŠKOLSKOM DVORIŠTU... Potresno sećanje Lenine nastavnice biologije koja ne može da dođe sebi od saznanja da ove devojčice više nema...

Crna Hronika -

Autobus smrti uzeo je živote Alekse (15) i Marijane (16), koji su takoe stradali u nezapamćenoj nesreći nadomak Niša

Lena Ilić (16) iz Čokota kod Niša osma je žrtva stravične tragedije kada je voz naleteo na autobus „Niš ekspresa“ na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo, saznaje Kurir u Kliničkom centru u Nišu.

foto: Instagram, Kurir/M.S.

Ona je izdahnula sinoć na Intenzivnoj nezi Klinike za neurohirurgiju posle velike borbe lekara da je održe u životu, ali organizam nije izdržao. Ona je imala povrede glave u ovoj nesreći koja se dogodila 21. decembra prošle godine.

Ova učenica Umetničke škole u Nišu je treće dete koje je izdahnulo posle nesreće koja se dogodila 21. decembra oko 7.45 sati.

Njena nekadašnja nastavnica biologije, Violeta Milosavljević kroz plač kaže da je to ogromna tragedija jer dete od početka školovanja u OŠ „Desanka Maksimović“ pokazala da je vaspitana devojčica, takoreći bez mane“.

- Lena je bila prava dama od devojčice. Stvarno ne znam šta da kažem, sem da se pitam zašto bog uzima takvu decu. Još od početka školovanja je pokazala da je posebna. Sad kao da je gledam u školskom dvorištu. Sva nadarena, marljiva, radna, odgovorna, jedno dete za primer. Videlo se da će da upiše Umetničku školu po afinitetima za umetnost. Strašno je ovo šta nam se dešava - kaže nastavnica Milosavljević.

foto: Instagram

Sela Donje Međurovo, Čokot i Novo selo, koja su ovih meseci zavijena u crno, su spojena. Kroz njih je do sada bilo sedam pogrebnih povorki. Sekunde su odlučivale tog jutra da se ne ugase osam života.

Na suđenju je rečeno da vozač „Niš eksporesa“ Milan Zdravković jednostavno na pružnom prelazu nije pogledao levo i desno da bi video da voz nailazi. Mašinovođa Vladica Rakić je rekao da je imao prepreka odnosno da mu stubovi na lokomotivi nisu dozvolili da na vreme vidi da autobus ne staje na znak „stop“.

foto: Instagram

Pre Lene, 29.decembra umrla je u KC Niš Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova. Na licu mesta poginuli su Bogomir Lazić (75) iz Čokota, Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u niškom Kliničkom centru u Nišu za operaciomnom stolu podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obe iz Čokota. Vlastimir Đorđević je bio sedma žrtva "autobusa smrti", a u ovoj tragediji bilo je I 20 povređenih.

(Kurir.rs/M.S./Foto: Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track