BIO JE MIRAN, A ONDA JE USTAO, POČEO DA URLA I VIČE "SVI ME MRZE": Evo kako je Darko Kostić demolirao kafić u Beogradu, posle čega je UHAPŠEN!
Foto: Sonja Spasić, Vladimir Šporčić

NEPOPRAVLJIV

BIO JE MIRAN, A ONDA JE USTAO, POČEO DA URLA I VIČE "SVI ME MRZE": Evo kako je Darko Kostić demolirao kafić u Beogradu, posle čega je UHAPŠEN!

Crna Hronika -

Poznati modni dizajner izazvao je incident u ugostiteljskom objektu u centru grada i razlupao inventar, nakon čega je reagovala policija

Modni kreator Darko Kostić (38) sinoć je ponovo uhapšen u Beogradu pošto je razlupao kafić u Ulici maršala Birjuzova. Kako saznajemo, Kostića je nakon incidenta savladala policija i odvezla ga na VMA, na odeljenje toksikologije, nakon čega je priveden u policijsku stanicu.

- Na sreću, tokom svog divljanja nije nikog povredio, pa mu je napisana prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira. Posle toga, on je pušten kući - kaže naš izvor.

foto: Sonja Spasić

Kao zver

Prema rečima našeg izvora, Kostić je došao u kafić i navodno se ponašao prilično čudno. - Sedeo je sam u kafiću. Jedno vreme je bio miran, a onda je počeo da viče. Umislio je da su svi protiv njega i da ga svi mrze, iako ga niko nije dirao, niti ga popreko pogledao. Odjednom se razbesneo i počeo da divlja. Izgledao je kao razjarena zver. Počeo je da baca čaše i pepeljare. Šutirao je stolice i udarao po stolovima. Prisutni su se veoma uznemirili, pokušali su da ga smire, ali uzalud. Neko je pozvao policiju i patrola je brzo došla - kaže naš izvor i dodaje da su očevici ispričali da je kreator izgledao kao da je pod dejstvom nekih opijata ili alkohola.

foto: Sonja Spasić

Naš izvor otkriva da je Kostić navodno bio besan i kad je ugledao policajce, te da je bilo problema prilikom hapšenja.

- Bio je agresivan, ali su policijski službenici uspeli da ga savladaju i stave u kola - kaže sagovornik i dodaje da se Kostić pravdao policajcima.

- Nisam lomio nikakve stolove i stolice, ni drugi inventar. Razbio sam samo jednu pikslu - navodno je rekao Kostić posle privođenja. Po dolasku na VMA, Kostiću je odmah urađen alko-test, koji je pokazao da u krvi nema alkohola.

- Uzeta mu je krv na analizu i navodno je ustanovljeno da je bio pod dejstvom nekih nedozvoljenih supstanci koje su najverovatnije kod njega izazvale agresivnost - kaže izvor. U kafiću u kome se desio incident juče nisu bili raspoloženi da daju izjave.

foto: Sonja Spasić

Bio i u pritvoru

Podsetimo, modni kreator se u poslednje vreme našao u centru nekoliko skandala zbog kojih je bio hapšen i privođen, a zbog optužbi za seksualno uznemiravanje maloletnika bio je i u pritvoru. Protiv njega se trenutno vode i sudski postupci za čak četiri krivična dela - dva za polno uznemiravanje i po jedan za omogućavanje i uživanje narkotika, kao i nedozvoljeno posedovanje droge.

Za šta je sve hapšen Darko Kostić - jun 2017 - Kostić je uhapšen pošto su u njegovom stanu pronađeni kokain i "droga za silovanje", čija je hemijska oznaka GHB - jun 2018 - uhapšen je po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je kreatora optužio da mu je dao "kamagru" i da ga je seksualno uznemiravao, a ubrzo ga je za istu stvar prijavio i drugi muškarac S. B. - novembar 2018 - Vojislav B. (24) prijavio je policiji da je Kostić protiv njegove volje ejakulirao u njega i rizikovao da ga zarazi

Šta kaže zakon

Kazna od 10.000 do 150.000 dinara

U zakonu se kaže da ko narušava javni red i mir nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem, kojim se narušava javni red i mir ili ugrožava imovina ili vređa moral građana, kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova.

Advokat Došlo je do nesporazuma

Dimitrije Ilić, jedan od Kostićevih advokata, potvrdio je da je kreator privođen u stanicu i objasnio da ga je vlasnik lokala prijavio policiji. - Prijavio ga je nakon nesporazuma. Kada je policija došla, odveden je na VMA radi rutinskih provera. Alko-testom je utvrđeno da nije konzumirao alkohol. Nakon konsultacija između policije i tužilaštva utvrđeno je da nema elemenata nijednog krivičnog dela, već da je reč o eventualnom prekršaju, te je pušten kući i biće saslušan u redovnom postupku pred prekršajnim sudom - rekao je Ilić.

(Kurir.rs / Jelena Rafailović/foto:Kurir, Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track