Najnovije vesti

OSNOVNI SUD U VRANJU: Suđenje za napad na novinarku odloženo PEDESETI put!
Foto: T.S.

Rekorderi

OSNOVNI SUD U VRANJU: Suđenje za napad na novinarku odloženo PEDESETI put!

Crna Hronika

Sudski proces koji se pred Osnovnim sudom u Vranju već pet godina vodi protiv policijskog inspektora Nenada Jovanovića iz Vranja i još petorice okrivljenih za napad na porodicu bivše novinarke B92 Tanje Janković ponovo je odložen na zahtev okrivljenih, i to pedeseti put!

 

- Dobili smo obaveštenje od sudije u postupku da moji klijenti ne dolaze iz Beograda, da se ne izlažu troškovima puta, jer je jedan od okrivljenih Miloš Vučković poslao telegram da službeno boravi u Crnoj Gori i da ce se ročište zbog toga odložiti. Tražiću na sledećem prvom ročištu da se ispita verodostojnost tog navodnog službenog puta jer ovo je već pedeseti put kako okrivljeni odlažu rocišta. Nekoliko puta su oni i njihovi branioci opominjani od strane sudije zbog očiglednog "fingiranja" lekarskih opravdanja i putnih naloga, ali niko nije kažnjen pa očigledno misle da ce se tom praksom izbegavanja ročišta služiti do zastarenja predmeta - objašnjava pravni zastupnik porodice Janković, advokat Vladimir Galjak iz Beograda.


Napad na porodicu novinarke Tanje Janković dogodio se 22. septembra 2012. godine na porodičnom slavlju u restoranu Pržar u Vranju. Tom prilikom ocu i sestri novinarke nanete su teške telesne povrede u vidu preloma nosa, rebara i višestrukih preloma vilice. Optužni predlog podignut je nakon godinu dana, a suđenje koje je trebalo da počne u junu 2014. godine odlagano je sve do marta 2018. kada je prvi put održan glavni pretres.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...