ŠOK OTKRIĆE! NESTALI NEBOJŠA IZ SOMBORA UBIJEN JER JE SKRIVAO ČABU DERA?! Mladić likvidiran da ne bi otkrio gde je BRUTALNI PLAĆENI UBICA!
Foto: politie.nl, Privatna Arhiva

jeziv zločin otrkiven posle 3 nedelje potrage

ŠOK OTKRIĆE! NESTALI NEBOJŠA IZ SOMBORA UBIJEN JER JE SKRIVAO ČABU DERA?! Mladić likvidiran da ne bi otkrio gde je BRUTALNI PLAĆENI UBICA!

Crna Hronika -

Ukoliko Čaba Der bude isporučen Srbiji, ovdešnji istražni organi ispitivaće njegovu umešanost u nestanak a potom i smrt Nebojše Karana iz Sombora, jer se veruje da je Karan pomagao plaćenom ubici u skrivanju.

Ukoliko češko Ministarstvo pravde odluči da Čabu Dera osumnjičenog za ubistvo Nebojše Markovića i još dva zločina u inostranstvu isporuči Srbiji, naši istražni organi ispitaće njegovu ulogu u nestanku a zatim i ubistvu Nebojše Karana.

Prema nezvaničnim saznajima, Karan, čije je telo krajem februara posle 18 dana potrage nađeno na napuštenom salašu na putu ka Subotici, ubijen je zbog veze sa Čabom Derom (39) i njegovim saradnikom Alenom Ciglerom (40).

Karan, koji je odranije bio poznat policiji, kako se sumnja, pomogao je Deru u skrivanju nakon brutalne likvidacije Markovića. Ovaj Somborac je prema operativnim saznanjima najvervatnije ubijen kako ne bi otkrio detalje u vezi sa Derovim skrivanjem.

Na Karanovom telu bile su vidljive rane na grudima i glavi. Prema rečima sagovornika Politike, policija sumnja da je ubijeni Karan bio u vezi sa Ciglerom osumnjičenim da je bio Derov saučesnik u izvšenju likvidacije na Banovom brdu.

foto: Printscreen

- Cigler je "puntom" Dera dovezao do Ulice Rajka od Rasine, gde je on sa više hitaca iz pištolja usmrtio Markovića dok je vadio dečija kolica iz iz gepeka automobila. Šest dana kasnije je uhapšen, dok je protiv Čabe podneta krivična prijava i za njim je raspisana Interpolova poternica. Kako se pretpostavlja, Čaba koji je rodom iz Čantavira, prvih dana posle zločina na Banovom brdu krio se upravo na severu Vojvodine, verovatno na nekom od napuštenih salaša. Kada je Cigler uhapšen, oslonio se na pomoć njegovog prijatelja Nebojše Karan. Pretpostavlja se da je Karan nekoliko puta odbeglom Čabi donosio hranu i ostale potrepštine. A onda je 9. februara misteriozno nestao - priča sagovornik.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Nebojša Karan iz Sombora poslednji put viđen 9. februara kako izlazi iz svoje kuće. Skoro 20 dana kasnije pronađen je mrtav na njivi između Sombora i Subotice, a policija sumnja da je hicima iz vatrenog oružja ubijen još pre dve nedelje.

Telo Nebojše Karana pronađeno je na napuštenom salašu, kilometar od porodične kuće sa prostrelnim ranama, u glavi i stomaku.

foto: MUP Srbije

Čaba Der uhapšen je 2. marta 2019. godine, a klko Kurir saznaje, jednom od najtraženijih i najopasnijih begunaca lisice su stavljene u hotelu „Amadeus“ u glavnom gradu Češke, gde je boravio poslednjih 20 dana.

- Specijalci su ga uhapsili u hodniku hotela, kada se vraćao u sobu. Nije stigao da pruži otpor. Usobi su, osim falsifikovanih dokumenata, pronađeni i dva pištolja, municija, prigušivač, ali i perika, lažne naočare za vid i druga sredstva za promenu izgleda - otkriva izvor.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track