PRIJATELJ POGINULOG ODBOJKAŠKOG STRUČNJAKA Poslednje reči bile su mu: Čućemo se
Foto: Printskrin

TRAGEDIJA

PRIJATELJ POGINULOG ODBOJKAŠKOG STRUČNJAKA Poslednje reči bile su mu: Čućemo se

Crna Hronika -

Miroslav Aksentijević (46), odbojkaški stručnjak i trener prvog tima ženskog odbojkaškog kluba Spartak iz Subotice, poginuo je u subotu kad ga je, kako je istraga pokazala, automobil "seat" udario i oborio s motora "pjađo" nedaleko od naplatne rampe u Rumi.

Kako saznajemo, Aksentijević je kobnog dana motorom krenuo iz rodnog Valjeva za Apatin. - U subotu je trebalo da dođe u Apatin, gde je bio turnir u uličnoj odbojci u kom je učestvovalo više od 1.500 dece. Krenuo je iz Valjeva da vidi talentovanu decu za naš klub i desilo se da ga je auto udario sa strane - kaže za Kurir Dragan Vidaković, predsednik ŽOK Spartak. On kaže da je Aksentijević posle udesa bio svestan i komunikativan i da je čak uspeo da pozove jednog kolegu. - Kratko je bio svestan, zvao je pomoćnog trenera i poslednje što mu je rekao bilo je: "Čućemo se." Dogovor je bio da ga čekamo u dva sata u Apatinu - kaže s tugom u glasu naš sagovornik i dodaje da je čuo da je Aksentijević imao dva otvorena preloma i da je najverovatnije preminuo usled unutrašnjeg krvarenja.

Vidaković kaže da je pokojnog Miroslava upoznao prošle godine u aprilu, kad je došao u Spartak, a pre toga je šest godina trenirao žensku hrvatsku odbojkašku reprezentaciju. - Bio sam oduševljen njegovom harizmom i profesionalnošću. Bio je čovek u pravom smislu te reči. Našem klubu je dao posebnu notu i teško da će se to sada nastaviti - rekao je Vidaković i dodao da je Miroslav voleo da vozi motor i da je bio odgovoran vozač.

Tragedija za sve Vidaković objašnjava da je Aksentijevićeva pogibija tragedija za sve, a najveća za njegovu porodicu, koju je iza sebe ostavio u Valjevu. - Volela su ga deca iz prvog i drugog razreda. Znao je da kumunicira s njima na vrhunskom nivou. Ovo je velika tragedija za klub, sport i, pre svega, njegovu porodicu. Iza sebe je ostavio suprugu i sina koji ide u sedmi razred - rekao je Vidaković.

(Kurir.rs/J. Rafailović/ foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track