ŽIKA ŠARENICA ZA KURIR POSLE HAOSA U MIONICI: Mislili smo da hoće da me pozdravi i napravi štos, ali onda je počeo da viče, mlati rukama i da nas juri!
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

posle uletanja traktorom u masu i hapšenja napadača

ŽIKA ŠARENICA ZA KURIR POSLE HAOSA U MIONICI: Mislili smo da hoće da me pozdravi i napravi štos, ali onda je počeo da viče, mlati rukama i da nas juri!

Crna Hronika -

Osumnjičeni je pola sata pre početka emisije traktorom ušao u pešačku zonu. Vozilom je srušio žardinjeru, ustremio se na Žiku i tada je počela prava drama

Slobodan P. (50) iz mioničkog sela Sanković uhapšen je prekjuče, pošto je napravio haos pred početak emisije "Žikina šarenica", kada je traktorom uleteo među građane i pesnicom udario Živorada Nikolića, autora i voditelja "Žikine šarenice".

Kako saznajemo, Slobodan P. je osumnjičen za napad na poznatog novinara i voditelja, ali i za ugrožavanje sigurnosti tridesetak građana, među kojima je bilo i dece, a koji su prisustvovali snimanju Nikolićeve emisije u Mionici.

Srušio žardinjeru

- Osumnjičeni je pola sata pre početka emisije traktorom ušao u pešačku zonu. Vozilom je srušio žardinjeru, ustremio se na Žiku i tada je počela prava drama - kaže naš izvor i dodaje da je Slobodan u jednom trenutku sišao sa traktora.

Obišao Srbiju sa emisijom
Obišao Srbiju sa emisijomfoto: Zorana Jevtić

- U početku se niko nije previše uzbudio, mislili su da je čovek slučajno pogrešio smer. Ali onda je traktorista sišao i vičući krenuo na voditelja emisije. Kada mu je prišao, uzviknuo je: "Je*em li ti majku pedofilsku" i svom snagom ga pesnicom udario u glavu! Ljudi su se zabezeknuli i odmah su pritrčali Žiki, koji nije mnogo paničio i koji je ponavljao da mu nije ništa - kaže naš izvor i naglašava da se do početka emisije sve završilo, tako da se emisija normalno emitovala.

Na mesto incidenta brzo je došla i policija i uhapsila pomahnitalog čoveka zbog izazivanja opšte opasnosti.

- Navodno, radi se o čoveku koji ima psihičke probleme. On je zaveden kao psihijatrijski bolesnik, a mera obaveznog lečenja mu je izrečena još pre dve godine - objašnjava izvor.

Nema povređenih

Žika Nikolić je za Kurir potvrdio da se nemili događaj dogodio dok su na platou ispred opštine tražili mesto za snimanje emisije, ali da je u prvi mah pomislio da je čovek došao da učestvuje u emisiji.

- Prošao je kroz masu, mislili smo da hoće da me pozdravi i napravi štos. Međutim, počeo je da viče i pravi haos, mlatio je rukama i jurio nas. Bio sam zatečen - kaže Nikolić i dodaje:

- Nisam tačno čuo šta mi je rekao, ali je vikao da mu smetaju Putin i neki sud. Niko nije povređen, a on je posle napada nastavio da luduje, pa su ga uhapsili. Iskreno, nas je bilo nekoliko jačih muškaraca tu, ali sam se zabrinuo za decu, bilo me je strah da ih ostavim.

Žika je rekao da je čuo da je uhapšeni čovek bolestan i da se leči. - Ko zna šta mu je bilo u glavi - rekao je voditelj.

Neočekivano Nije nam bilo svejedno Žika Nikolić navodi da se na snimanjima njegove emisije, koja traje već godinama i s kojom je obišao čitavu Srbiju, dešavaju razne situacije. - Ima dobacivanja, desi se ponešto, ali nikada ovako. Stvarno nisam ovo očekivao, nije nam bilo svejedno - kaže poznati voditelj.

(Kurir.rs/ S.Stevanović - J.Ivić/ Foto: Profimedia, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track