OTKRIVEN UZROK TRAGIČNE SMRTI PLANINARA! Odronio se kamen i udario ga, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao u podnožje!
Foto: Facebook Printscreen GSS Crna Gora

UŽAS

OTKRIVEN UZROK TRAGIČNE SMRTI PLANINARA! Odronio se kamen i udario ga, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao u podnožje!

Crna Hronika -

Planinar Miroljub Petrović (58), koji je poginuo prilikom planinarenja na planini Komovi u Crnoj Gori, bio je član PEK Gora Kragujevac. Petrović je nastradao kada je s prijateljem planinarom, prelazio vršni greben Kučkog koma. Tada se na dvojicu muškaraca obrušio kamen.

Satima ga izvlačili

- Taj kamen se odjednom odronio i udario ga. Od udarca je izgubio ravnotežu i pao u podnožje. Njegovo telo s planine Komovi izvukli su pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore i Aviohelikopterske jedinice MUP. Izvlačenje je trajalo više sati - kaže izvor. Kako saznajemo, telo nastradalog Srbina pronađeno je na steni i transportovano je helikopterom.

- Tragedija se desila prilikom penjanja. Kamen je pao u njihovom pravcu i zakačio Miroljuba. Prilikom udarca, on ga je odbacio na stenu, gde je od povreda koje je zadobio preminuo na mesta - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem. On dodaje da je nekoliko spasilaca uspelo da dođe do tela i stavi ga na nosila.

Bio iskusan

Od nastradalog Petrovića juče su se porukama oprostili brojni planinari, kao i mnoga planinarska društva. Opisali su ga kao čoveka vedrog duha i uvek nasmejanog. - Bio je iskusan, neverovatno nam je da je ovako stradao. Nesreća prava. Koliko god da si iskusan, neke stvarni se ne mogu predvideti - kaže jedan prijatelj.

Oproštaj od prijatelja Otišao je nasmejan čovek Prijateljica poginulog Petrovića napisala je na društvenim mrežama potresnu oproštajnu poruku: - Tuga do neba. Otišao je toliko vedar i nasmejan čovek, lepo ga je bilo sresti na stazi s foto-aparatom oko vrata, da te iznenadi ponekom lepom slikom. Uvek je bio tu da pruži ruku svakom. Čula sam se s njim pre nekoliko dana, bio je na Prokletijama. Nisam ni slutila da je to bio i poslednji put.

(Kurir.rs/J.R./ foto:printscreen fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track