Najnovije vesti

OTKRIVEN UZROK TRAGIČNE SMRTI PLANINARA! Odronio se kamen i udario ga, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao u podnožje!
Foto: Facebook Printscreen GSS Crna Gora

UŽAS

OTKRIVEN UZROK TRAGIČNE SMRTI PLANINARA! Odronio se kamen i udario ga, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao u podnožje!

Crna Hronika

Planinar Miroljub Petrović (58), koji je poginuo prilikom planinarenja na planini Komovi u Crnoj Gori, bio je član PEK Gora Kragujevac.
Petrović je nastradao kada je s prijateljem planinarom, prelazio vršni greben Kučkog koma. Tada se na dvojicu muškaraca obrušio kamen.

 

Satima ga izvlačili

 

- Taj kamen se odjednom odronio i udario ga. Od udarca je izgubio ravnotežu i pao u podnožje. Njegovo telo s planine Komovi izvukli su pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore i Aviohelikopterske jedinice MUP. Izvlačenje je trajalo više sati - kaže izvor.
Kako saznajemo, telo nastradalog Srbina pronađeno je na steni i transportovano je helikopterom.

 

- Tragedija se desila prilikom penjanja. Kamen je pao u njihovom pravcu i zakačio Miroljuba. Prilikom udarca, on ga je odbacio na stenu, gde je od povreda koje je zadobio preminuo na mesta - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.
On dodaje da je nekoliko spasilaca uspelo da dođe do tela i stavi ga na nosila.

 

Bio iskusan

Od nastradalog Petrovića juče su se porukama oprostili brojni planinari, kao i mnoga planinarska društva. Opisali su ga kao čoveka vedrog duha i uvek nasmejanog.
- Bio je iskusan, neverovatno nam je da je ovako stradao. Nesreća prava. Koliko god da si iskusan, neke stvarni se ne mogu predvideti - kaže jedan prijatelj.Oproštaj od prijatelja
Otišao je nasmejan čovek

Prijateljica poginulog Petrovića napisala je na društvenim mrežama potresnu oproštajnu poruku:
- Tuga do neba. Otišao je toliko vedar i nasmejan čovek, lepo ga je bilo sresti na stazi s foto-aparatom oko vrata, da te iznenadi ponekom lepom slikom. Uvek je bio tu da pruži ruku svakom. Čula sam se s njim pre nekoliko dana, bio je na Prokletijama. Nisam ni slutila da je to bio i poslednji put.

 

(Kurir.rs/J.R./ foto:printscreen fejsbuk)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...