KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Krivična prijava protiv sina Kristijana Golubovića zbog prebijanja muškarca!
Foto: Facebook

strašno

KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Krivična prijava protiv sina Kristijana Golubovića zbog prebijanja muškarca!

Crna Hronika -

Lazar Đukić (25), sin osuđenog kriminalca Aleksandra Kristijana Golubovića, zaradio je preksinoć krivičnu prijavu nakon što je u parku na Topličinom vencu u Beogradu palicom slomio nos Urošu P. (34).

Uroš P. ispričao je policiji da mu je Đukić iz čista mira prišao dok je prolazio parkom, a potom ga iz sve snage udario palicom po licu.

Kristijan Golubović
Kristijan Golubovićfoto: Damir Dervišagić

- Urošu P. konstatovan je prelom nosa i prevezen je na VMA, dok je Đukić otišao iz parka pre dolaska policije. Ubrzo je dobio poziv da se javi u stanicu, gde je rekao da je u parku video Uroša P., ali je negirao da ga je udario - kaže izvor.

Protiv Golubovićevog najstarijeg sina podneta je krivična prijava redovnim putem.

Lazar je najstarije dete Kristijana Golubovića, koga je kriminalac i jedini preživeli akter filma "Vidimo se u čitulji" priznao tek pre nekoliko godina, u dogovoru sa sada pokojnom majkom mladića, i to zbog njegove bezbednosti. Problematični sinovi još problematičnijih očeva nisu retka pojava u Srbiji. Stručnjaci napominju da je logično da svako dete koje odrasta u sistemu bezakonja i kriminala i samo postane deo takvog poretka.

- Iako se u prvo vreme verovalo da se može govoriti i o biološkom faktoru, to jest nasleđenom genu i sklonosti ka kriminalu, te teorije su nakon brojnih istraživanja svetskih kriminologa odbačene kao neosnovane. Ono što svakako ima veze jeste vaspitanje, stvaranje moralnosti kod dece i empatije. U slučajevima gde i deca pored roditelja postaju kriminalci možemo reći da su u pitanju osobe koje su emotivno i socijalno prazne, sve što čine ima za cilj da uznemiri javnost. Takođe, uključen je i model oponašanja roditelja - tvrdi kriminolog Zlatko Nikolić.

Iver ne pada daleko od klade

Zoran i Mirko Šijan

Mirko Šijan, sin jednog od vođa nekadašnjeg "surčinskog klana" Zorana Šijana i pevačice Goce Božinovske, više puta je bio pod lupom istražnih organa. On se teretio da je jednog mladića povredio nožem na Kopaoniku, zbog čega je čak i privođen pošto se nije odazivao pozivima za suđenje. U leto 2015. proteran je iz Crne Gore zbog navodnog bahatog ponašanja u jednom lokalu. Na stupce crne hronike dospeo je i nakon što se njegov automobil zakucao u policijsko vozilo, ali je odgovornost za ovaj udes preuzela njegova majka, koja je tada bila s njim u kolima.

Mirko Šijan
Mirko Šijanfoto: Damir Dervišagić

Jovan i Marko Guzijan

Mlađi sin Jovana Guzijana Cunera, kriminalca koga su ubili pripadnici "zemunskog klana", svoju kriminalnu karijeru je započeo dvostrukim ubistvom zbog kog je bio osuđen na višegodišnju kaznu. Mali Cuner je tada kao maloletnik od 17 godina u jednoj pečenjari pucao iz pištolja i ubio gosta Z. D. (51) i njegovog sina Aleksandra (22). Ubrzo nakon izlaska iz zatvora, početkom 2018. Mali Cuner je uhapšen zbog otmice i mučenja Zlatka L. Motiv ovog napada navodno je bila osveta žrtvi, jer je bio u vezi s devojkom Cunerovog druga.

Dejan i Nemanja Milenković

Sin Dejana Milenkovića zvanog Bagzi, bivšeg člana "zemunskog klana" a kasnije i zaštićenog svedoka u postupcima protiv tog klana, priveden je pre nekoliko meseci kad se na internetu pojavio snimak na kom se vidi kako puca iz pištolja. Istragom je utvrđeno da oružje iz kog je pucao nije bio pravi pištolj, već replika, a zbog metka koji je pronađen u njegovom posedu na kraju je odgovarao njegov prijatelj.

Dragan i Milan Ugarković

Milan Ugarković, sin Dragana Ugarkovića, jednog od vođa nekadašnjeg "zemunskog klana" koji je ubijen 1999, poznat je pod nadimkom Mali Ugar. Za razliku od svog oca, koji nikad nije osuđivan, Mali Ugar je veći deo života proveo iza brave. Prvi zločin je počinio sa 15 godina, kad je ubio Džemaila Demirovića. Nakon toga bio je u popravnom domu, odakle je pobegao. Bio je pod istragom i zbog dvostrukog ubistva u Košutnjaku 2002, kad su stradali Nenad Starčević i Predrag Dimić, dok je zbog ubistva Jovice Jankovića (33) marta 2013. pravosnažno oslobođen.

Kićun, Filip i Stefan Vilotijević

Sinovi Kićuna Vilotijevića, jednog od vođa novosadskog podzemlja, koji je u junu 1999. izrešetan ispred kafića u naselju Liman, takođe su u policiji označeni kao opasni momci. Stariji sin Filip ubijen je na Paliću 2015. u sačekuši, a u Beogradu mu se sudilo zbog ubistva Tamare Radulović, koju je pogodio zalutali metak u klubu na Adi. Mlađi Kićunov sin Stefan krajem decembra je teško ranjen u pucnjavi u Beču, kad je ubijen njegov blizak prijatelj Vladimir Roganović, navodni pripadnik "kavačkog klana".

Milivoje, Marko i Bojan Zarubica

Sinovi balkanskog kralja trgovine ljudima Milivoja Zarubice takođe su krenuli očevim stopama, pa je tako Marko uhapšen kao član razbojničke bande nakon pljačke pošte. Njegov brat Bojan Zarubica osuđen je na 20 godina zatvora zbog dva silovanja i razbojništava, koje je počinio na teritoriji Beograda. O braći Zarubica pisalo se još 2008, kad je uhapšena grupa advokata, lekara i policajaca koja je uzimala novac da bi osumnjičene ili optužene oslobodila krivične odgovornosti. Mediji su tada objavili da je Milivoje dao 3.000 evra advokatima kako bi izdejstvovali da protiv njegovih sinova ne budu podnete krivične prijave.

(Kurir.rs/Ivan Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track