CRNOGORSKI PLAĆENIK ZANEMEO KOD TUŽIOCA Marjan Vujačić, koji se sumnjiči za čak 4  mafijaške likvidacije,  brani se ćutanjem!
Foto: Marina Lopičić

ISTRAGA PROTIV ŠKALJARSKOG PUCAČA

CRNOGORSKI PLAĆENIK ZANEMEO KOD TUŽIOCA Marjan Vujačić, koji se sumnjiči za čak 4 mafijaške likvidacije, brani se ćutanjem!

Crna Hronika -

Podgoričanin Marjan Vujačić, za koga se pretpostavlja da je neposredni izvršilac čak četiri mafijaške likvidacije, sproveden na saslušanje, gde je odlučio da se brani ćutanjem

Marjan Vujačić (34) iz Podgorice, koji je pre dva dana uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je počinio najmanje četiri profesionalne likvidacije u Srbiji, Crnoj Gori i Holandiji, juče je sproveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako saznajemo, Vujačić se pred tužiocem branio ćutanjem, što je za Kurir potvrdio i njegov branilac, advokat Borivoje Borović.

Četvoro uhapšenih

- Vujačić je uhapšen zajedno sa još četiri osobe. Mom klijentu se na teret stavlja zločinačko udruživanje, falsifikovanje pasoša i trgovina uticajem, a sudeći po medijskim napisima, slobodno možemo da očekujemo da će prijava biti proširena - kazao je Borović za Kurir.

Podsetimo, MUP je prekjuče zvanično saopštio da Vujačić uhapšen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića u Vranju, kao i da postoji sumnja da je izvršio još najmanje tri profesionalne likvidacije na teritoriji Crne Gore i Holandije. O koje se tri konkretno likvidacije radi, MUP nije zvanično saopštavao, a prema saznanjima Kurira, u pitanju su ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, kao i Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu.

- Kada je Cvetanović ubijen u Vranju, policija je na mestu ubistva pronašla DNK tragove koji su ubačeni u bazu. Na osnovu njih, Vujačić je identifikovan kao osoba koja je bila tamo. Međutim, dalja istraga i komunikacija s policijom drugih zemalja pokazala je da se ovaj mladić sumnjiči i za učešće u još tri likvidacije - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

foto: Nemanja Pančić

Lažni pasoš

Policija je Marjana Vujačića označila kao osobu blisku škaljarskom klanu, a ubijene Kalezića i Ilića suparničkom kavačkom.

- Vujačić nije poznat u kriminalnim krugovima, ali se veruje da je reč o plaćenom ubici koji je bio veoma diskretan i profesionalan. Ne isključuje se mogućnost da je on lažni pasoš na ime Miloš Begović, koji je pronađen kod njega, pribavio jer je planirao novi zločin van granica Srbije - navodi izvor našeg lista i dodaje:

- Vujačić je koristio više lažnih identiteta, zbog čega je bilo veoma teško ući mu u trag. Ono što je zanimljivo jeste da su posle ubistva Tasića, Kalezića i Ilića nedaleko od mesta likvidacije pronalažena zapaljena vozila - zaključio je naš sagovornik.

foto: Profimedia

Motivi Žrtve krvne osvete i narko-bandi

Kako za Kurir otkriva dobro obavešten izvor, policija sumnja da je ubistvo Jugoslava Cvetanovića naručeno kao krvna osveta njegovom bratu Saši, zvanom Pitbul, kome se u tom trenutku sudilo za ubistvo Nikole Bojovića. Ubistvo Gorana Tasića Gokčeta, koji je odranije bio poznat policiji, dovodilo se u vezu s obračunima narko-bandi.

x septembar 2017 - Jugoslav Cvetanović likvidiran u Vranju x mart 2018 - Vranjanac Goran Tasić Gokče ubijen u Holandiji x novembar 2018 - u Podgorici ubijen Veselin Vesko Kalezić x maj 2019 - Milo Ilić izrešetan na ulici u Podgorici

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track