Najnovije vesti

CENOVNIK BALKANSKE MAFIJE: Evo koliko naplaćuju za ubistvo! Vujačić za ubistvo Cvetanovića  dobio 50.000 evra?!
Ilustracija, Foto: Profimedia

sukob klanova

CENOVNIK BALKANSKE MAFIJE: Evo koliko naplaćuju za ubistvo! Vujačić za ubistvo Cvetanovića dobio 50.000 evra?!

Crna Hronika

Podgoričanin Marjan Vujačić uhapšen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića 2017. godine, za tu likvidaciju dobio je, sumnja se, 50.000 evra, piše depo.ba.

 

Vujačić je uhapšen prošle srede u Novom Sadu zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine s više hitaca iz vatrenog oružja ubio brata ubice Nikole Bojovića, Jugoslava Cvetanovića u Vranju.

 

On je u Novom Sadu otkriven s lažnim dokumentima, a lisice su stavljene na ruke i dvema službenicama MUP-a koje su mu za 1.500 evra izdale lažne dokumente.

 

Kako se sumnja, u slučaju ubistva Cvetanovića, Vujačić je bio samo izvršitelj, a za ovu likvidaciju navodno je dobio 50.000 evra. Podsećanja radi, Jugoslav Cvetanovića, brat Saše Cvetanovića Pitbula, izrešetan je s više od 30 hitaca iz oružja s prigušivačem u jednom prolazu u Vranju.

 

Dva dana nakon Vujačićevog hapšenja, srpski MUP saopštio je da bi on mogao biti odgovoran i za još tri ubistva. Sumnja se da je odgovoran i za ubistva Gorana Taksića Gokčeta u Holandiji, kao i bliskih saradnika kavčanskog klana Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori.

 

Kako je nakon Vujačićeva hapšenja rekao izvor, osumnjičeni bi mogao rešiti špekulacije o kojima se već duže vreme govori da iza ubistva Cvetanovića stoji moćni Luka Bojović.

 

"On je ključna karika u rešavanju likvidacije Cvetanovića", rekao je ranije izvor.

 

Inače, u medijima je ponovno aktualan poslednji intervju Vranjskih novina s Jugoslavom Cvetanovićem iz 2017. godine.

 

"Ovom kampanjom, pošto je moj brat osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, svi smo mi u porodici obeleženi , samo nedostaje da nam stave metu na čeku", rekao je tada Jugoslav.

 

Ime Luke Bojovića spominjalo se i nakon ubistva Gorana Tasića Gokčeta u julu prošle godine u Holandiji. Naime, nakon hapšenja Veljka Banovića zvanog Votka, člana Bojovićevog klana u Holandiji zbog trgovine drogom, tamošnji mediji preneli su i da policija istražuje umešanost u Tasićevo ubistvo.

 

Što se tiče poslednje spomenute likvidacije koja se stavlja Vujačiću na teret, na internetu postoje snimke nadzorne kamere jedne od zgrada gdje je, sumnja se, snimljen ubica Mila Ilića 29. aprila ove godine.

 

Naime, samo dan nakon likvidacije na Jutjubu objavljen je snimak gde se vidi muškarac s kapom koji hoda i gleda u mobilni. Ubrzo potom vidi se kako on s rukama u džepovima trči s lica mesta.

 

"U okviru istrage ubistva Mila Ilića u Crnoj Gori kao dokaz postoji i video snimak potencijalnog ubice. Ovaj snimak mogao bi sada završiti na veštačenju u cilju otkrivanje da li se na njoj vidi Vujačić", kaže izvor.

 

Šest meseci pre Ilićevog ubistva takođe u Podgorici, ubijen je Veselin - Vesko Kalezić, označen kao visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana, u naselju Stari aerodrom i to s deset hitaca iz pištolja.

 

Crnogorska "Pobjeda" je tada pisala da su njegovo ubistvo organizovale "osobe iz Podgorice, Beograda i Kotora povezane sa suprotstavljenim škaljarskim klanom, a likvidacija je naručena i plaćena u Beogradu".

 

Kurir.rs/Blic/Depo/Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...