UŽASNI DETALJI PORODIČNE DRAME U NOVOJ CRNJI: Majka ubila sina jer nije više mogla da gleda kako se muči! Komšije ŠOKIRANE
Foto: Saša Urošev, Privatna Arhiva

PRONAŠLA IH Gerontodomaćica

UŽASNI DETALJI PORODIČNE DRAME U NOVOJ CRNJI: Majka ubila sina jer nije više mogla da gleda kako se muči! Komšije ŠOKIRANE

Crna Hronika -

Ilona Daruši (82) otrovala nepokretnog sina Andraša (60) prevelikom dozom "bensedina", pa mu vezala kesu oko glave. Posle ubistva starica je pokušala da se ubije

Ilona Daruši (82) ubila je juče svog nepokretnog sina Andraša (60) u njihovoj porodičnoj kući u Novoj Crnji, a potom pokušala da izvrši samoubistvo popivši šaku lekova. Pre nego što je počinila zločin, Ilona je napisala oproštajno pismo.

Kako saznajemo, majka je najpre svom sinu dala preveliku dozu lekova za smirenje, a potom mu je na glavu stavila kesu i vezala je kanapom.

Dogovorili se

- Andrašovo telo s kesom na glavi nađeno je u sobi porodične kuće u Ulici Petefi Šandora. Pored njega zatečena je i njegova majka bez svesti. Na stolu pored bili su "bensedini", ali i oproštajno pismo, u kome je pisalo: "Ne okrivljujte nikoga" - kaže naš izvor i dodaje da je starica smeštena u zrenjaninsku bolnicu i da je njeno stanje stabilno.

majka nije mogla da gleda kako se muči
majka nije mogla da gleda kako se mučifoto: Saša Urošev, privatna arhiva

Majku i mrtvog sina rano ujutru pronašla je gerontodomaćica koja je brinula o teško bolesnim Andrašu i Iloni i odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju.

- Ilona je bila u nesvesti, jer je i sama popila šaku "bensedina". Kada su lekari uspeli da je povrate, nesrećna baka je ispričala da je njen sin Andraš nepokretan već 30 godina i da mu je ona prvo dala preveliku dozu lekova. Pošto su ga tablete omamile, vezala mu je kesu oko glave i on se ugušio. Navodno, starica je rekla da više nije mogla da gleda bolesnog sina, jer je i sama bolesna - objašnjava izvor i dodaje da se veruje da je Ilona u dogovoru sa sinom počinila ubistvo iz samilosti, želeći da okonča njihovu dugogodišnju agoniju.

Oboleo kao osnovac

Ida Mate, prva komšinica Andraša i Ilone, kaže da su svi u šoku.

- Andraš je bio paraplegičar. Oboleo je još kao osnovac. Koliko se sećam, bio je đak četvrtog razreda kad se razboleo. Majka ga je sve vreme negovala. Dok je bio živ, o Andrašu je brinuo i njegov otac. Međutim, on je umro pre dvadesetak godina - priča potresena Ida i dodaje da je od komšinice čula da su nađeni u sobi bez svesti.

kuća u kojoj se dogodila tragedija
kuća u kojoj se dogodila tragedijafoto: Saša Urošev, privatna arhiva

- Čula sam da je oproštajno pismo stajalo na stolu. Majka i sin izdržavali su se od invalidnine koju je dobijao Andraš, ali i penzije njegovog pokojnog oca - ispričala je vidno uznemirena žena.

O slučaju je obavešteno Više tužilaštvo u Zrenjaninu, a Ilona se sumnjiči za ubistvo.

Dobro se slagali Odlučili su da zajedno umru Komšinica Ida Mate kaže da majka i sin nisu bili u lošim odnosima, naprotiv. - Mislim da su oni zajedno odlučili da tako završe, da tako umru. Znam da su dobro živeli. Ilona je celog života negovala Andraša, pa nije mogla da se zaposli u nekoj firmi. U Novoj Crnji oni imaju rodbinu, ali se, koliko je meni poznato, nisu posećivali - priča Ida Mate.

Brojke x 30 godina je Andraš Daruši bio nepokretan x 15 godina robije preti Iloni

(Kurir.rs/ Saša Urošev/ Foto: Saša Urošev, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track