NEPOZNATA ŽENA NAĐENA MRTVA U KRČEDINU: Ugljenisan leš bez ruku pronađen u kontejneru
Foto: Jelena Rafailović

MISTERIJA

NEPOZNATA ŽENA NAĐENA MRTVA U KRČEDINU: Ugljenisan leš bez ruku pronađen u kontejneru

Crna Hronika -

Policija i tužilaštvo od četvrtka pokušavaju da identifikuju oskrnavljeno telo koje su meštani vikend-naselja pronašli u kanti za smeće kraj puta

Ugljenisano telo ženske osobe stare oko 65 godina pronađeno je u kontejneru u Dunavskoj ulici u blizini vikend-naselja Breskvik kod Krčedina.

Telo je u četvrtak oko 16 sati pronašao meštanin vikend-naselja i odmah obavestio policiju.

foto: Jelena Rafailović

Naložena obdukcija

- Policija je obavila uviđaj, ostaci ugljenisanog leša poslati su na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti, ali i identitet nastradale osobe. Zasad je utvrđeno da je reč o ženi. Međutim, ko je ona i kako je tačno umrla, još uvek se ispituje - kaže naš izvor i dodaje da mrtva žena najverovatnije nije sa teritorije Krčedina ili Inđije. - Zasad ne može da se tvrdi da je mrtva osoba sa teritorije Inđije, jer niko do sada nije prijavio nestanak ženske osobe njenih godina - objasnio je naš sagovornik.

Izvor Kurira nezvanično kaže da se ne isključuje ni mogućnost da je u pitanju stravičan zločin. - Postoji sumnja da je reč o monstruoznom ubistvu i da su ubice ženino telo donele i bacile u kontejner, pa ga spalile kako bi prikrile tragove - kaže sagovornik Kurira.

Meštani vikend-naselja od četvrtka su veoma uznemireni i uplašeni. - Nismo primetili da gori kontejner, niti smo videli da se neko sumnjiv mota tuda. Mada, u četvrtak je padala jaka kiša, pa je ona verovatno ugasila plamen - kaže jedan meštanin i dodaje: - Komšija je prvo primetio da je kontejner prevrnut, što mu je bilo čudno. Kada se približio, video je da iz njega viri telo. Gornji deo tela je bio van kante i bio je ugljenisan do neprepoznatljivosti. Zaprepastilo nas je kada smo čuli da je leš osakaćen, odnosno da nije imao ruke. Moguće je da su one izgorele skroz, ali barem bi kosti ostale...

foto: Jelena Rafailović

Očekuju brz rasplet

Drugi meštanin kaže da im je malo verovatno da je u pitanju samoubistvo. - Zašto bi neko ušao u kontejner i zapalio se?! I pritom da ga prevrne. Takođe, zašto bi neko iz nekog drugog grada ili sela došao baš u Krčedin da se samospali u smeću - pita se meštanin. On kaže da se nada da će nadležni što pre uspeti da reše ovu misteriju. - Policajci i forenzičari su čak dva dana obavljali uviđaj. Uzimali su tragove, sve moguće što su našli odneli su na analizu. Kompletno je pregledana sadržina i drugih kontejnera. Zasad nije poznato da li je žrtva mrtva doneta tu i zapaljena ili je bila živa kada je spaljena ili se samospalila. Nadamo se da će i obdukcija uskoro biti gotova i da ćemo u najkraćem mogućem roku saznati istinu - kaže sagovornik.

Meštani u strahu Prijavljuju sve policiji

Koliko su meštani Krčedina oprezni, govori i to što je patrola policije i juče dolazila na mesto pronalaska spaljenog tela. - Šta god sumnjivo da primete, meštani odmah zovu policiju, a patrola se za manje od 15 minuta stvori tu, pregleda teren i ako im se neko učini sumnjivim, obave razgovor - kaže sagovornik.

Istraga u toku Uzeti i snimci s kamera

Istragu o misterioznom lešu preuzelo je tužilaštvo, koje rukovodi istragom. - Uzeti su svi tragovi s kontejnera, takođe, proveravaju se i spiskovi svih nestalih osoba. Uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera sa obližnjih imanja ne bi li se utvrdilo da li je neka od njih eventualno snimila šta se dogodilo sa nesrećnom ženom - kaže izvor Kurira.

( Kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto: Jelena Rafailović )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track