SEĆANJE NA ANĐELINU (3) KOJU JE VLADICA ZVERSKI UBIO! MAJKA OČAJNA: Njega porodica posećuje, gledam to a mog deteta nema
Foto: Privatna Arhiva

NE MOŽE DA PREŽALI MEZIMICU

SEĆANJE NA ANĐELINU (3) KOJU JE VLADICA ZVERSKI UBIO! MAJKA OČAJNA: Njega porodica posećuje, gledam to a mog deteta nema

Crna Hronika -

Danijela Stefanović, majka pre tri godine silovane i ubijene Anđeline (3) u selu Vratarnica kod Zaječara, ne može da prežali svoju mezimicu i u očaju kaže da joj je žao što ubica njene ćerke Vladica Rajković nije dočekao da mu se sudi po novom zakonu i što nije dobio doživotnu robiju.

Vladica Rajković uhapšen je dva dana posle brutalnog ubistva i osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

"Živim bez Anđeline kako moram... Imam još dvoje dece koja idu u školu i dobro su nakon svega. Muž je preuzeo brigu o njima... Ja sam sama. Ubica mog deteta tri godine je u zatvoru gde ga posećuje porodica. Ja nikada više neću videti i zagrliti moju ćerku", priča majka.

Kako sama kaže, najteže joj pada da svaki dan gleda porodicu ubice svog deteta.

"U subotu su se svi okupili i slavili su rođendan Vladičinoj bratanici. Moja Anđelina je 9. jula 2016. godine bila kod njih na slavlju. Odatle ju je Vladica odveo u šumu, silovao i ubio. Pustila sam je kod njih na dečji rođendan i našli su je mrtvu", jedva izgovara majka ubijene devojčice.

Danijela Stefanović kaže da svaki dan misli na Vladicu i na to zašto joj je silovao i ubio ćerku.

foto: Privatna Arhiva

"Želim mu da oseti bol koji je osetila moja Anđelina dok ju je silovao i na kraju ubio. On je zaslužio da umre u najgorim mukama", kaže majka.

Teško joj pada što je u selu gde je i porodica monstruma Vladice. Nema gde da ode. Najteže joj je kada čuje da su Vladičini najrođeniji išli da ga posete u zatvor. Da ga se nakon svega nisu odrekli.

Ovu tužnu priču Danijela završava rečima da se nada da Vladica živ iz zatvora neće izaći i da joj je najžalije što mu nije suđeno po novom zakonu za teško ubistvo.

Podsećanja radi, monstrum Vladica Rajković je 9. jula 2016. izveo malu Anđelinu s rođendanskog slavlja i odveo je izvan sela. Devojčicu je silovao. Vrištanje i otimanje nesrećnog deteta monstruma je toliko izbezumilo da joj je kamenom bukvalno smrskao glavu. Posle zločina otišao je kući, umio se i presvukao. Uhapšen je dva sata kasnije.

foto: D.I.

Otac i brat monstruma iz Vratarnice pričali su tad da Vladica Rajković ranije nije bio nasilan, ali da je imao novčane probleme i dugove, zbog čega je njegov otac u prvom trenutku pomislio da je oteo devojčicu kako bi je prodao.

Kad je otkriveno da je situacija mnogo gora i da je Vladica ubio Anđelinu, otac Nebojša je odmah prijavio da veruje da je njegov sin ubio i 47-godišnju Draganu Stanković koja je nestala 20 dana pre tog zločina.

Ovaj monstrum se u policiji prvo branio ćutanjem. Ubrzo je otkriveno da on stoji iza još jednog užasnog zločina u ovom selu.

Manijak je samo dvadesetak dana ranije u Vratarnici ubio i komšinicu Draganu Stanković, ženu sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Njeno telo bacio je u reku Timok.

Policija ga je tada privela na saslušanje, ali je uspeo da obmane poligraf, pa je odmah pušten. Međutim, nakon što je ponovo uhapšen priznao je ovaj zločin.

Rajković je dve godine osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina robije. Prilikom izricanja presude Rajković nije pokazao ni trunku kajanja i informaciju je primio potpuno hladno.

foto: Kurir/ Dragan Ilić/ Privatna Arhiva

Jurić: Osuđen na malu kaznu

"Anđelina je jedna od dece zbog koje je Fondacija "Tijane Jurić" pokrenula inicijativu za izmenu Krivičnog zakona. Mi smo društvo koje brzo zaboravlja svoje žrtve. Nemojmo se podsećati dece žrtava samo kada su godišnjice, mislimo o njima svaki dan da nam se takve tragedije više nikada ne ponove. Moram napomenuti da je Vladica Rajković, ubica male Anđeline, dobio nepravedno malu kaznu (40 godina) i hvala državi što je shvatila na koji način mora kažnjavati ovakve i slične zločine gde su žrtve deca", kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja