UŽAS

STRAVIČNO UBISTVO U PANČEVU! PETAR SE VADI NA CRNU MAGIJU! Nalazio je čudne smotuljke skrivene u kući pa tvrdi da su mu gatali da se ne pomiri sa Desankom!

Crna Hronika -

Petar Mošić je umislio da je neko na njegovu kuću bacio zle čini, zbog čega ga je, kako je verovao, ostavila i žena Desanka. Sa rastankom nije mogao da se pomiri, pa je postao opsednut ženom i na kraju joj je presudio

Motiv stravičnog ubistva koje se u petak u podne desilo nasred ulice u centru Pančeva, kada je Petar Mošić (64) nožem izbo bivšu suprugu Desanku (60), najverovatnije je njegova bolesna ljubomora i opsednutost bivšom suprugom, zbog čega ju je proganjao!

Kako kaže izvor Kurira, Petar i Desanka su se u februaru zvanično razveli, a i pre toga su imali narušene odnose. Petar nikako nije mogao da se pomiri sa tim da ga je žena ostavila, pa je postao opsednut njome.

foto: Kurir

Bolesna opsesija

- Govorio je kako će je ubiti ukoliko mu se ne vrati. Mesecima je svima u Pančevu pričao da će joj presuditi, pa onda i sebi. Jednostavno nije mogao da prevaziđe rastanak - kaže jedan njegov prijatelj i dodaje da je Mošić u toj svojoj opsesiji otišao toliko daleko da je počeo da veruje i u crnu magiju.

foto: Privatna Arhiva

- Zapravo, otkako je Desanka otišla od njega, on je umislio da je pod crnom magijom. Verovao je da mu je neko bacio zle čini kako bi mu rasturio kuću i brak. On je čak i nalazio čudne predmete i smotuljke skrivene u svom domu. Bio je ubeđen da mu je to neko namerno ostavio i da zbog toga ne može da se pomiri sa ženom - priča prijatelj i nastavlja:

- Zbog te crne magije je počeo da odlazi kod nekakvih vračara. Neke je dovodio i u kuću, pokazivao im te predmete što je nalazio - neki vosak i dlake, i tražio od njih da oteraju te loše sile. Verovao je da će mu se, kada uspe da razbije magiju, žena vratiti.

Kako kaže Petrov prijatelj, on je u prošlosti bio izuzetno imućan čovek koji je imao puno novca i prijatelja.

- Radio je sa automobilima. Međutim, pre nekoliko godina je završio u zatvoru zbog nekih krađa. Po izlasku iz zatvora, sve je u njegovom životu počelo da se menja. Oboleo je. Deca su otišla, kao i Desanka. Ostao je sam. Stalno je pričao da ne može da se pomiri sa tim. U poslednje vreme, kada bi ga neko sreo u Pančevu i pitao šta radi, govorio je: "Evo ništa, tražim Desanku da je ubijem!" Niko nije verovao da je on zaista u stanju da to i ostvari - kaže sagovornik.

Uperio pištolj u nju

Prijatelji Mošića pričaju da je on mesecima tražio da kupi pištolj kako bi presudio ženi.

- Naravno, niko nije želeo da mu proda ili da pištolj, ali pre izvesnog vremena on je uspeo da nađe neko oružje i uperio ga je u Desanku. Tada se metak zaglavio u cevi i ona je izbegla smrt - kaže on i dodaje da je tačno da je Petar maltretirao Desanku i dok su bili u braku.

- Ona ga je više puta prijavljivala policiji zbog fizičkog i psihičkog nasilja. Na kraju je otišla od njega i razvela se. Dok su bili mlađi, Petar je varao Desanku, provodio se i švalerisao - kaže poznanik.

foto: Printscreen

Izašla iz sigurne kuće Satima je čekao na stanici

U trenutku zločina Desanka je bila na autobuskoj stanici sa svojim i Petrovim unukom, a baš tog dana ona je napustila sigurnu kuću u kojoj se bila sakrila od nasilnog Petra.

- Petar je nekako saznao da ona u petak izlazi iz sigurne kuće i da planira da autobusom ide u Beograd. On je nju u petak satima čekao da se pojavi na stanici. Od šest sati ujutru je bio tamo. Čak se do autobuske odvezao nekim drugim kolima, a ne svojim, kako bi zavarao trag. Očigledno je da je planirao zločin - kaže izvor i dodaje da je unuk koji je video ubistvo sada sa svojom porodicom.

- Kada je Petar napao Desanku, dete je pobeglo, ali je ubrzo nađeno. Sa njim je razgovarao psiholog - kaže izvor.

Sin i ćerka u šoku Pod stresom smo

Sin i ćerka ubijene Desanke i uhapšenog Petra juče nisu želeli da komentarišu tragediju. - Molim vas da nas razumete, pod velikim smo stresom. Još uvek ne znamo sve detalje, ne znamo ni koliko puta ju je ubo. Ni nama nije jasno kako je saznao kad majka izlazi iz sigurne kuće i to bismo voleli da saznamo - rekla je ćerka ubijene Desanke.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:Nemanja Nikolić, J.R., privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track