Najnovije vesti

BRAT UBIJENOG JASTEBA SVEDOČI DA JE NENAD I NJEGA HTEO DA UBIJE: Jednom me je pijan jurio pištoljem po Knjaževcu, drugi put je hteo da me pregazi autom
Foto: Kurir/S.B., Privatna Arhiva

POKOLJ U KNJAŽEVCU

BRAT UBIJENOG JASTEBA SVEDOČI DA JE NENAD I NJEGA HTEO DA UBIJE: Jednom me je pijan jurio pištoljem po Knjaževcu, drugi put je hteo da me pregazi autom

Crna Hronika

- Jednom me je, pijan, jurio pištoljem po Knjaževcu, drugi put, dok je vozio auto, krenuo je da me pregazi. Prijavljivali smo policiji ali se se završavalo na verbalnim opomenama.

 

Ovako je posle masakra u Knjaževcu, u kom je dvoje ubijeno, a dvoje teško ranjeno, govorio Saša Asanović, brat ubijenog Jastreba Asanovića, o Nenadu Roniću (63) koji se sumnjiči da je počinio krvavi pir.

 

foto: Privatna Arhiva

O Nenadovoj teškoj naravi, posebno kad popije, govorili su rođaci i komšije, a brat ubijenog Jastreba, Saša, imao već je imao dva okršaja sa Nenadom.

 

- Jednom me je, pijan, jurio pištoljem po Knjaževcu, ali sam uspeo da pobegnem. Drugi put, dok je vozio auto, krenuo je da me pregazi. Jedva sam uspeo da se spasem. Prijavljivali smo ga policiji, ali se sve završavalo samo na verbalnim opomenama - ispričao je Saša za "Novosti".

 

Do stravične pucnjave koju je otvorio Nenad Ronić došlo je u nedelju, oko 20 časova u porodičnoj kući u Knjaževcu. Nenad, koji je slovio sa problematičnog čoveka, ubio je svog zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga ćerke Monike, kao i svog unuka Ivana Ronića (19).

 

Uz to, osumnjičeni Nenad je mecima iz "kalašnjikova" naneo teške povrede Romani Asanović (19), supruzi svoga unuka Ivana. Ronić se tu nije zaustavio, već je ranio i Benjamina Ronića (15) u noge, a mladić se sada nalazi van životne opasnosti.

 

Nenad se na ovaj brutalan čin odlučio jer su se pokojni Ivan Ronić i njegov brat K. R. prethodno pobili. Nenad je hteo da preuzme stvar u svoje ruke i otišao je kod ćerke Monike i pitao zašto je Ivan istukao brata od ujaka K. R.

 

foto: Printscreeen Facebook

Ćerka je pokušala da mu objasni da se ništa strašno nije dogodilo, ali Nenada to nije sprečilo da ode kući po "kalašnjikov" i otvori paljbu na svoje unuke.

 

Veću tragediju sprečio je komšija koji je, čuvši rafalne pucnje, odmah izašao iz kuće i preskočio ogradu i prišao Nenadu sa leđa. Potom mu je oteo pušku, a Nenad je zatim pobegao.

 

Komšija je ispričao da je, kada je oteo Nenadu oružje, video da je ostao još samo jedan metak, što znači da je 29 ispalio na svoje potomke.

 

(Kurir.rs/Blic)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...