RIJALITI ZVEZDA SNIMLJENA KAKO UZIMA MILION EVRA: Boki 13 reket primio u torbi "luj viton"!
Foto: Printscreen/Instagram

ISTRAGA

RIJALITI ZVEZDA SNIMLJENA KAKO UZIMA MILION EVRA: Boki 13 reket primio u torbi "luj viton"!

Crna Hronika -

Na snimku koji će biti korišćen u istrazi protiv Bojana Jovanovskog čuje se kako muškarac koji daje novac kaže: "Nisam ja seljak da šaljem evre u crnoj kesi"

Rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, deo od 1,5 miliona evra, koliko je iznudio od skopskog biznismena, dobio je u skupocenoj torbi "luj viton"!

Snimak ženske ruke sa crvenim noktima, koja broji i ređa pare u tašnicu, jedan su od ključnih dokaza protiv bivšeg pevača i rijaliti učesnika.

Specifikacija banke

Istražitelji su, kako prenose mediji iz Severne Makedonije, snimili primopredaju novca, a na video i audio snimku koji su objavili razgovaraju nepoznata žena i muškarac.

- Nisam ja seljak da ti šaljem novac u crnoj kesi, šaljem ti složene pare u "luj vitonu" - kaže muškarac, a žena sa druge strane linije se smeje.

- Dobro, računaj da je posao sa nama završen, do Apelacije ćemo da sredimo. Na Vrhovnom, tamo su vaši - odgovara žena.

Čiji je ženski glas u razgovoru, istraga bi tek trebalo da utvrdi, prenose mediji. Novac u torbi "luj viton", koja je plaćena 3.500 evra, bio je u apoenima od po 50 evra, a u nju je stavljena i specifikacija banke da je novac čist.

- Keš je poslat Jovanovskom. Prema informacijama iz istrage, na ovaj način je isplaćeno 1,5 miliona evra, a ostatak do osam miliona trebalo je na isti način da bude isplaćen u ratama - preneli su izvori.

foto: Pritnscreen/Fb

Tražili osam miliona

Podsetimo, Boki 13, koji je uhapšen u ponedeljak, kao i njegov prijatelj Zoran Mileski, sumnjiče se da su od biznismena Jordana Orce Kamčeva, koji je pod istragom tužilaštva, tražili osam miliona evra kako bi preko svojih veza i prijateljskih kontakata sa tužiocem obezbedili da se postupak protiv njega obustavi.

- Bokiju se na teret stavlja i pranje para, tj. da je novac koji je iznudio ubacio u legalne tokove kupovinom skupocene garderobe i umetničkih dela, kao i kroz putovanja - preneli su mediji.

Određen pritvor

Posle saslušanja, sud je Jovanovskom i Mileskom odredio pritvor do 30 dana. - Jovanovski je smešten u "haškom odeljenju" zatvora u Skoplju. Iako mnogi misle da je reč o luksuznom odeljenju ovog pritvora, istina je drugačija. Ako je napolju 30 stepeni, u ćeliji je 40, jer je izolacija loša. To su prostorije kojima je neophodna rekonstrukcija - rekli su iz zatvora i objasnili da je bezbednosna procena bila takva da Jovanovski treba da bude izdvojen.

- Ćeliju deli sa jednim pritvorenikom. Nije praksa da bilo ko bude sam - objasnili su.

foto: Damir Dervišagić

Lepa Lukić o hapšenju Poznajem ga kao dobrog dečka Legenda narodne muzike Lepa Lukić, koja je sa Bokijem 13 bila u jednom srpskom rijalitiju, posle koga je sa njim ostala u prijateljskim odnosima, kaže za Kurir da nije upućena u to čime se Boki 13 bavi. - Ja njega poznajem kao dobrog dečka i ne verujem u te medijske priče. Išla sam kod njega na televiziju, znam da lepo živi i zarađuje tamo. Ne mogu da poverujem u to, i kraj. Meni ništa nije pričao o tome. Imamo mi neke naše teme i priče. Ne poznajem ga kao kriminalca - rekla je Lepa.

Paralelno sa hapšenjem, ostavku je podnela specijalna tužiteljka Katica Janeva, čiji sin Lazar radi na televiziji čiji je vlasnik otac Bokija 13. Belgijski ekspert Piter Vanhojt, koji je bio angažovan u Severnoj Makedoniji u formiranju tehničke vlade i Specijalnog tužilaštva, reagovao je povodom afere "reket", navodeći "da su političari umešani u celu stvar".

(Kurir.rs/J. Spasić,M. Dejanović/foto Privatna arhiva, Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track