EVO KO JE VOĐA OPAKOG KRUŠEVAČKOG KLANA KOJI JE DANAS UHAPŠEN: Zoran Jotić Jotka terorisao ceo Kruševac i okolinu, reketirao, podmitio sudiju Vrhovnog suda, imao ljude u svim strukturama! SADA JE PAO ZBOG OVOGA
Foto: Printscreen

HAPŠEN I U VREME SABLJE

EVO KO JE VOĐA OPAKOG KRUŠEVAČKOG KLANA KOJI JE DANAS UHAPŠEN: Zoran Jotić Jotka terorisao ceo Kruševac i okolinu, reketirao, podmitio sudiju Vrhovnog suda, imao ljude u svim strukturama! SADA JE PAO ZBOG OVOGA

Crna Hronika -

Zoran Jotić Jotka (63), vođa takozvane Jotkine grupe, uhapšen je danas zbog sumnje da je sa još petoro osoba, dva meseca pratio i proganjao dvadesetčetvorogodišnju ženu.

Osumnjičeni su da su pratili suprugu jednog 39-godišnjaka koji je, kako se sumnja, bio u sukobu sa sada uhapšenim Jotkom.

Podsetimo, Jotka je nakon odslužene kazne od 15 godine zatvora, ponovo uhapšen prošle godine u avgustu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu glavnog konkurenta u podzemlju Dejana Stankovića Ždrokinca. Pušten je nakon nekoliko meseci.

Jotka je, podsetimo, uhapšen još u vreme akcije "Sablja" 2003, tačnije dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Njegova kriminalna grupa bila je prva kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu. U zatvoru je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

- Jotka i njegova grupa bili su strah i trepet ne samo u Kruševcu već i u okolnim gradovima. Imao je svoje ljude u svim strukturama i bio neprikosnoven u Kruševcu do "Sablje". Međutim, posle hapšenja njegove grupe, moć je počela da mu opada, odnosno šefovanje Kruševcem preuzeli su suparnički klanovi. Ždrokinci, braća blizanci Dejan i Vojin, u međuvremenu su ojačali i zauzeli svoje pozicije, na kojima nije bilo mesta za Jotku, koji je u martu izašao iz zatvora - objasnio je još prošle godine izvor Kurira.

On je tada podsetion da je još za vreme njegovog boravka iza rešetaka, 2015. ispred istog hotela ispred kog je likvidiran Ždrokinac, ubijen Jotićev najbliži saradnik Zoran Petrović Peta, kog su u Kruševcu zvali i Jotkin general.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track