BROD SMRVIO SPLAV KOD ZRENJANINA! BRAČNI PAR ČUDOM ŽIV: Čuli smo JEZIV zvuk usred noći, a onda samo crnilo! POBEGLI SMO KROZ ŠUMU U SELO, PA U URGENTNI!
Foto: Ilovezrenjanin

UŽAS

BROD SMRVIO SPLAV KOD ZRENJANINA! BRAČNI PAR ČUDOM ŽIV: Čuli smo JEZIV zvuk usred noći, a onda samo crnilo! POBEGLI SMO KROZ ŠUMU U SELO, PA U URGENTNI!

Crna Hronika -

Nebojša A. (61) i njegova supruga Danica (61) pukom srećom su izbegli smrt, kada se u četvrtak uveče u njihov splav na reci Tisi u selu Taraš kod Zrenjanina zakucao teretni brod i potpuno ga smrvio!

Jezivu nesreću, u kojoj su supružnici prošli s lakšim povredama, za Kurir je opisao njihov sin Ljubiša A.

Jeziv zvuk

- Taj splav imamo godinama i moji roditelji često tu borave. Kobne večeri su spavali na splavu. Majka je ležala do prozora i čula je nekakvu neobičnu buku. To ju je nateralo da ustane iz kreveta. Kroz prozor je videla ogromni brod koji ide ka njima. Kaže da je zvuk bio jeziv i da ništa sem crnila nije videla - prepričava Ljubiša dramu svojih roditelja.

foto: Ilovezrenjanin

On kaže da je Danica brzo probudila muža i da su brzinom svetlosti napustili splav.

- Jedva su izvukli živu glavu. U trenutku udara broda u splav, čitava njegova konstrukcija se srušila i pala na njih. Brod je bukvalno prošao kroz splav i smrvio ga! Mama i tata su nekako uspeli da se izvuku ispod srušenog krova i da se kroz šumu dokopaju obale. Pomoć su potražili u selu, a odatle su otišli u Urgentni centar - kaže uznemireni Ljubiša i dodaje da je šteta na splavu totalna.

- Prava je sreća da su moji roditelji uopšte uspeli da se izvuku ispod sveg onog lima i da odu do sela, koje je udaljeno. Uspeli su da razgrnu ruševine. Telefone nisu imali, jer su oni završili u vodi - priča sin.

Kako kaže, Danica i Nebojša prenoćili su u Urgentnom centru, nakon čega su pušteni na kućno lečenje.

- Povrede nisu velike. Tata ima povredu ramena i oboje imaju posekotine po licu i telu, malo su i ugruvani. Sada se odmaraju kod kuće. Najvažnije je da su živi - ističe naš sagovornik.

foto: Ilovezrenjanin

Posekotine

Kako saznajemo, nakon što je prešla preko splava, barža je udarila u obalu, a zatim nastavila plovidbu.

- Čekamo na zapisnik, ali je dosta toga već poznato. Barža nije imala svu neophodnu opremu. Čovek koji je upravljao njome, kada ga je rečna policija pronašla, tvrdio je da nije ni video splav - priča Ljubiša i nastavlja revoltirano:

- Ne znam kako nije video splav. On ima reflektore i zaista je vidljiv. Ne znam samo kako je mogla da bude tako blizu obale.

Istraga u toku BROD IŠAO KA BEČEJU

Zrenjaninskoj policiji je 18. jula prijavljen slučaj nesreće na reci.

- Prijavljeno je da je oko 22.30 sati teretni brod uništio splav i da su supružnici povređeni, kao i da su zadobili lakše povrede. Teretni brod se kretao od Titela prema Novom Bečeju, a istragu je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu i nadležna inspekcija za plovidbu - kaže za Kurir Valerija Čanji, portparol PU Zrenjanin.

Romantično mesto POZNATO PO PRELEPOM ZALASKU SUNCA

Mesto Taraš nalazi se kraj Zrenjanina i važi za jedno od najromantičnijih.

- Tisa u ovom delu postaje rumena od sunca pri njegovom zalasku. Kažu da se takva lepota retko gde može videti. Zbog toga u ovom delu ima dosta vikendica i splavova - kaže izvor.

Kurir.rs/B. Travica - N. Harminc Foto: Ilovezrenjanin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track