TRAGIČNA SMRT TINEJDŽERKE IZ PRIBOJA! MISTERIJA U MAKIŠU Ne zna se kako je mlada karatistkinja (14) upala u Savu
Nastradala... Stefana Manović, Foto: Facebook

UŽASNO

TRAGIČNA SMRT TINEJDŽERKE IZ PRIBOJA! MISTERIJA U MAKIŠU Ne zna se kako je mlada karatistkinja (14) upala u Savu

Crna Hronika -

Tuga: Policija i dalje istražuje kako je uspešna sportistkinja Stefana Manović (14) pala sa splava u reku tokom porodične proslave i zašto to niko od prisutnih nije primetio na vreme

Stefana Manović (14) iz Priboja utopila se u nedelju po podne u Savi nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima pala u vodu sa splava na kom se nalazila na porodičnoj proslavi.

Tragedija se dogodila u Makišu u popodnevnim satima, a telo tinejdžerke pronađeno je oko 17 sati.

Nije se kupala

- Devojčica je s roditeljima došla kod rođaka na porodičnu proslavu na jednom od privatnih splavova koji se nalaze u Makišu. Niko od gostiju, pa ni ona nisu imali nameru da se kupaju, pa se isključuje mogućnost da je u Savu ušla namerno. Ponašala se uobičajeno, da bi u jednom trenutku neko od gostiju primetio da je nema. Počeli su da je traže i dozivaju i ubrzo su postali svesni da je upala u vodu - priča izvor Kurira.

Pronašli telo... Ronioci Žandarmerije na terenu
Pronašli telo... Ronioci Žandarmerije na terenufoto: Zorana Jevtić

Ubrzo je policija primila poziv da je devojčica nestala i da se sumnja da je upala u vodu. O svemu je odmah obaveštena i Žandarmerija, koja je u Makiš uputila svoje ronioce. - Odmah su počeli da pretražuju dno. Posle nekoliko minuta telo je pronađeno nedaleko od splava na kome je bila. Hitna pomoć, koja je već bila tu, odmah je počela reanimaciju, ali, nažalost, bezuspešno - dodaje naš sagovornik.

Po nalogu nadležnog tužioca, koji je prisustvovao uviđaju, telo devojčice je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. - Još uvek nije poznato kako je Stefana upala u vodu. Policija je saslušala sve prisutne na splavu i zasad se sumnja da je u pitanju bio nesrećan slučaj. Takođe se ispituje zašto njen nestanak niko nije primetio na vreme - dodaje naš sagovornik.

Pribojci zanemeli

U naselju Novi Priboj, gde živi porodica devojčice koja se utopila na Savi, zavladali su šok i neverica. - Stefana je bila sportista, karatista, bila je i plivač, za desetak dana trebalo je da krene u osmi razred OŠ "Desanka Maksimović" - kažu uplakane komšije. - Ne možemo da verujemo da je više nema, da početkom septembra neće sa ostalom decom proći ulicom na putu do škole. Kako je to moglo da se dogodi - pitali su se neutešni stanovnici ovog dela Priboja.

O porodici nastradale u Priboju se mogu čuti samo reči hvale. - Roditelji su joj dobri ljudi, vredni, pošteni, ona dete za primer po svemu. Ovo je žalost do neba. Stefana ima i mlađeg brata. Po onome što pričaju u naselju, oni su se svi porodično uputili u Beograd, trebalo je tamo da se druže s rođacima i provedu prijatan dan na Makišu, ali eto šta se dogodilo - kazale su komšije.

OSVAJALA MEDALJE U KARATEU

Stefana Manović aktivno je trenirala karate, a još kao početnica pokazala je veliki talenat. - Na Kupu Srbije za poletarce, pionire i nade održanom u Beogradu pre pet godina ona je osvojila bronzanu medalju. Tri godine kasnije trijumfovala je na turniru u Valjevu i donela zlato Priboju. Bila je posvećena sportu, učestvovala je i u drugim sekcijama u školi - kažu meštani Priboja.

Kurir.rs / J. Ivić - Z. Šaponjić / Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja