ZLA KOB U PORODICI MILIĆA OD MAČVE: Stariji unuk sahranjen, mlađi završio u zatvoru!
Foto: Privatna Arhiva, screenshot

TRAGIČNO

ZLA KOB U PORODICI MILIĆA OD MAČVE: Stariji unuk sahranjen, mlađi završio u zatvoru!

Crna Hronika -

Tužno: Porodica Gajić, koja je u rodbinskim vezama s jednim od najvećih slikara 20. veka, sahranila je juče svog najstarijeg sina Ignjata (24), za čije je ubistvo osumnjičen njegov mlađi brat Bogdan (20)

Ugledni šabački profesor i slikar Petar Gajić, sestrić velikana srpskog slikarstva Milića od Mačve, sahranio je juče svog ubijenog sina Ignjata (24) na lokalnom groblju, dok je, u isto vreme, njegov srednji sin Bogdan (20) saslušavan u tužilaštvu zbog sumnje da je počinio ovaj porodični zločin.

Podsetimo, nezapamćeno bratoubistvo otkriveno je u utorak ujutru, kad je policijska patrola na ulici presrela Bogdana, koji je leš svog brata gurao u majstorskim kolicima. Kod njega su pronađeni ašov i lopata, pa se pretpostavlja da je telo hteo da zakopa u obližnjoj šumi.

Odbrana

Protiv njega je podneta krivična prijava za ubistvo, a juče je, u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, izveden na saslušanje u tužilaštvo.

- Motiv ubistva i dalje je nepoznat jer je Bogdan na saslušanju više ćutao nego što je govorio. I to malo što je kazao bilo je dosta šturo i nepovezano. Viši sud mu je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana, a u narednim danima istrage trebalo bi da se rasvetle sve okolnosti ove tragedije - kazao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

Komšije porodice Gajić, inače bliskih rođaka proslavljenog slikara Milića od Mačve, kažu da su još uvek u šoku zbog nezapamćene porodične tragedije.

- Završena je obdukcija, pa su roditelji organizovali sahranu. Strašno, izjavili smo im saučešće, jadni ljudi. Deca nisu pravila nered po ulici kao što se priča, jednostavno, bili su povučeni i nisu se previše družili ni sa kim - kažu komšije.

Motiv nepoznat

U momentu ubistva, čiji motiv zasad nije poznat, u kući su bili samo Ignjat i Bogdan. - Petar i Tanja su sa najmlađim sinom bili u Beogradu, jer tu imaju stan i često su tamo odlazili. Nije bilo ništa čudno što ih nema, jer Tanja čak radi u Beogradu, gde joj živi otac. Međutim, šta se to među braćom dogodilo, nikome nije jasno. Naročito što se tog dana iz njihove kuće nije čula buka, niti bilo kakva rasprava - kazali su naši sagovornici.

Milića od Mačve, koji je preminuo pre 19 godina, komšije su često viđale u dvorištu porodice Gajić. - Oni su bili jako bliski jer je on rođeni brat bake ovih mladića. Često ih je posećivao jer je bio blizak sa Petrom, Ignjatovim i Bogdanovim ocem - pričaju komšije.

Ko je Milić od Mačve SRBI SU NAJSTARIJI NAROD NA SVETU

foto: Screenshot

Milić od Mačve rođen je u Belotiću 1934. kao Milić Stanković. Bio je akademski slikar, jedan od najvećih i najcenjenijih u 20. veku. Njegovo slikarstvo istoričari umetnosti opisuju kao kombinaciju figurativnog nadrealizma i naivne umetnosti. Na njegovim slikama dominiraju leteći balvani, po kojima je naročito poznat, kao i sante leda i užarene lopte, koje su neizostavni deo svake njegove slike. Zbog svojih ideoloških i političkih stavova Milića su mnogi opisivali kao kontroverznu ličnost, posebno što je bio jedan od najglasnijih zagovornika priča o tome da su Srbi najstariji narod na svetu, čija je teritorija pupak Evrope. Bio je protivnik Srpske akademije nauka i umetnosti i predlagao da se nekim akademicima oduzmu doktorske titule.

Kurir.rs/J. Ivić - J. Rafailović/foto: privatna arhiva, ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track