NEZAPAMĆENI ZLOČIN U JABUKOVCU I DALJE MISTERIJA! POLICIJA DANONOĆNO OBILAZI UKLETO SELO: Rajino imanje pročešljali uzduž i popreko, ispituju i meštane iz susednih sela
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

JOŠ SE TRAGA ZA UBICAMA

NEZAPAMĆENI ZLOČIN U JABUKOVCU I DALJE MISTERIJA! POLICIJA DANONOĆNO OBILAZI UKLETO SELO: Rajino imanje pročešljali uzduž i popreko, ispituju i meštane iz susednih sela

Crna Hronika -

Dve nedelje policija bukvalno dežura na obodu Jabukovca, na salašu Kazimirovića gde su pre 13 dana nađena tela četiri žrtve masakra, ali uprkos opsežnoj pretrazi terena, saslušanju svedoka, poligrafskom ispitivanju, proveri baznih stanica, ubice još nisu uhapšene.

- Policija je danonoćno na terenu. Iako je imanje Kazimirovića detaljno pregledano, kontroliše se ponovo, da bi bili sigurni da neki materijalni trag nije slučajno promakao. Istovremeno razgovara se sa meštanima Jabukovca, poznanicama Raje Kazimirovića i njegove porodice. Možda se neko u međuvremenu setio razgovora sa nekom od žrtava. Možda se setio detalja koji je u prvi mah izgledao obično, ali je u suštini važan i može pomoći istrazi, utvrđivanju motiva i identiteta egzekutora. Verujemo da je motiv koristoljublje. Sa druge strane, ne može se odbaciti ni mogućnost da su likvidirani iz osvete. Istraga će verovatno biti proširena i na susedna sela, na ljude koji su poznavali Raju, njegovu majku, sestru i sestričinu, da kojim slučajem tamo poznanicima nisu kazali nešto što se može ispostaviti kao ključna informacija u rasvetljavanju zločina - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Žrtve
Žrtvefoto: Privatna Arhiva

Do sada je, kako je beogradska štampa pisala, na desetine meštana i poznanika Kazimirovića saslušano, a njih 20 je čak i poligrafski ispitivano. Niko od njih nije otkrio detalj koji bi doprineo rasvetljavanju misterije četvorostrukog ubistva. Činjenica je da žrtve nisu bile povezane samo sa meštanima Jabukovca, na čijem im je kraju salaš, već i sa stanovnicima okolnih sela, sa kojima su bili u rođačkim vezama.

Tela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su 9. avgusta na njegovom salušu u Jabukovcu. Pretpostavka je da su ubijeni bar dan pre nego što su leševi nađeni.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Egzekutori su u njih pucali iz dva oružja, u Raju i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorskom sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubice su ženama, nakon što su im pucali u glavu, lica prekrili krpama.

(Kurir.rs/Blic, A.Adžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track