Najnovije vesti

POJAVIO SE NOVI TRAG U ISTRAZI REKORDNE ZAPLENE KOKAINA NA BRODU U FILADELFIJI: FBI traga za Šarićevim saradnikom! Gorana Sokovića otkucao svedok?!
Foto: Dado Đilas

droga OD MILIJARDU EVRA

POJAVIO SE NOVI TRAG U ISTRAZI REKORDNE ZAPLENE KOKAINA NA BRODU U FILADELFIJI: FBI traga za Šarićevim saradnikom! Gorana Sokovića otkucao svedok?!

Crna Hronika

Veze Goran Soković, za kojim je Srbija raspisala poternicu
zbog sumnje da je organizovao šverc 5,7 tona kokaina, na meti američkih istražitelja zbog 18 tona kokaina zaplenjenih u junu

Crnogorski državljanin Goran Soković, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je sa Darkom Šarićem organizovao kriminalnu grupu koja je prošvercovala 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, navodno je na udaru američkih istražitelja koji proveravaju njegovu ulogu u nabavci kokaina koji je zaplenjen na brodu u Filadelfiji!

 

Kako navode crnogorski mediji, Soković se našao pod lupom nakon što je na njega tokom saslušanja ukazao jedan od uhapšenih pomoraca sa broda.

 

- Njegovo ime navodno je pomenuo jedan od članova posade poreklom iz Južne Afrike. Ne postoje još uvek čvrsti materijalni dokazi da bi se raspisala poternica, već se proveravaju tragovi sa broda. Uzet je DNK i on će biti upoređen sa genetskim materijalom Sokovića, koji bi jedna evropska država koja ga ima trebalo da pošalje američkom FBI - navode oni.

 

Rekordnu zaplenu od skoro 18 tona kokaina vrednog oko 1,3 milijarde evra u junu izveli su pripadnici FBI i DEA na brodu „MSC Gajan“ u Filadelfiji. Plovilo je, navodno, otkriveno po dojavi, a članovi posade, među kojima je i Ivan Đ. (29) iz Kotora, odmah su uhapšeni.

 

foto: AP

- Ivan Đ. priznao je svoje učešće u utovaru kokaina na brod, tj. da je za pomoć u utovaru kokaina na brod dobio 50.000 evra. Krivicu je priznao i Fonofavea T., ali je optužio Crnogorca da ga je vrbovao. Oni su navodno ispričali da je njihov zadatak bio da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Posle njihovog saslušanja, uhapšeno je još nekoliko osumnjičenih, među kojima su četvorica Crnogorci - preneli su izvori crnogorskih medija.

 

Kako navode, istraga o najvećoj zapleni kokaina u poslednjih 230 godina u SAD još uvek nije završena, a američki istražitelji veruju da ima još osumnjičenih pomoraca koji su uspeli da izbegnu hapšenje.

 

 

POTERNICA

U Srbiji osuđen na 15 godina

 

Za Goranom Sokovićem Srbija je raspisala poternicu pre skoro 10 godina, posle zaplene 1,8 tona kokaina na jahti „Maui“ u Urugvaju. Po ovoj poternici, on je 2010. bio uhapšen u Pljevljima, ali je pušten na slobodu jer u to vreme kao državljanin Crne Gore nije mogao da bude izručen Srbiji. Posle puštanja na slobodu, izgubio mu se svaki trag.

 

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

 

 

Kurir.rs / Foto: Dado Đilas, Vijesti.me/Savo Prelević

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...