NOVI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE SRBINA U STOKHOLMU: Otkriveno ko stoji iza ubistva Saše Todorovića Trte?! Prvo su mu pretili, pa opljačkali i zapalili restoran, a je onda nasred ulice DOBIO METAK U GLAVU
Foto: Privatna Arhiva

mafijaški rat

NOVI DETALJI BRUTALNE LIKVIDACIJE SRBINA U STOKHOLMU: Otkriveno ko stoji iza ubistva Saše Todorovića Trte?! Prvo su mu pretili, pa opljačkali i zapalili restoran, a je onda nasred ulice DOBIO METAK U GLAVU

Crna Hronika -

Ubistvo Saše Todorovića (55) zvanog Trta, kuma Zorana Uskokovića Skoleta likvidiranog 2000. godine, naručila je suparnička kriminalna grupa, koju uglavnom čine Srbi iz Stokholma. Todorović se sa njima sukobio oko prevlasti u švedskom podzemlju, a mafijaški rat je počeo kada su mu opljačkali i zapalili restoran.

Kako prenose švedski mediji, Saša Todorović je pre sukoba veoma blisko sarađivao sa pojedincima iz te kriminalne grupe, čiji su pripadnici Srbi i Šveđani.

- Oni su sarađivali i štitili jedni drugima leđa. Srpska mafija je tada bila jedna od najjačih u Stokholmu. Zarađivali su veliki novac i nije bilo sukoba između njih. Međutim, Todorović je bez učešća drugih počeo da otvara diskoteke, kafiće, restorane i da zarađuje mnogo više od ostalih - navode portali.

Kada su Todoroviću i srpski i švedski "partneri" skrenuli pažnju da bi trebalo više da ih uključuje u svoje "kombinacije", on je to odbio.

foto: Privatna Arhiva

- Počele su uzajamne pretnje, a sukob se 2016. godine zaoštrio kada su Todoroviću bivši saradnici opljačkali i zapalili restoran u Stokholmu. On ih je tada isključio iz preostalih zajedničkih poslova i poručio im da će ih uništiti. Međutim, njegovi suparnici su bili brži. Angažovali su ubicu koji je Todorovića 19. avgusta izrešetao nasred ulice - prenose tamošnji mediji.

Podsetimo, Saša Todorović ubijen je u ponedeljak u večernjim časovima. Njemu je pritrčao maskirani napadač i ispalio mu više hitaca u glavu. Srbin je pao, a napadač mu je prišao i jednim metkom ga overio u glavu. Ubrzo je na mesto mafijaške likvidacije stigla policija, koja je blokirala ovaj deo grada, a u poteru za ubicama pored brojnih patrola korišćen je i helikopter. Trojica osumnjičenih su uhapšeni, ali mediji nisu saopštili da li je reč o Srbima.

Inače, Saša Todorović je u Švedskoj razvio "biznis" i postao dobro poznat policiji zbog različitih krivičnih dela - od posedovanja oružja pa do dilovanja droge. Todorović je jedno vreme bio u bekstvu, i to pošto je na poternicu Švedske dospeo 2002. godine, kada je u diskoteci koju je držao u ovoj zemlji pronađena droga. Zbog tih narkotika njegovi saradnici osuđeni su na po 10 godina zatvora, dok je postupak protiv Todorovića obustavljen 2012. godine. Međutim, 2015. godine završio je u zatvoru jer je kod njega pronađen "magnum 357". Todorović se u poslednje vreme bavio ugostiteljstvom i distribucijom povrća.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track