UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ: Sud konačno otkriva istinu o zločinu u Borči!
Misterija i dalje traje... Zoran i Jelena Marjanović, Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

SUĐENJE

UBISTVO PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ: Sud konačno otkriva istinu o zločinu u Borči!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović, optužen da je pre tri i po godine ubio suprugu danas će sesti na optuženičku klupu, a tužilaštvo i odbrana ulaze u borbu oko ključnih dokaza

Zoran Marjanović, jedini koji će danas pred Višim sudom u Beogradu sesti na optuženičku klupu, zbog sumnje da je 2. aprila 2016. neutvrđenim predmetom u kanalu Crvenka kod Borče ubio Jelenu Marjanović, moraće da odgovori na mnoga pitanja o nestanku i smrti supruge.

Teška borba između odbrane i tužilaštva u sudnici će se, kako kažu upućeni, pre svega voditi oko toga da li je njihova tada petogodišnja ćerka Jana ostala sama na nasipu dok joj je u blizini otac ubijao majku, kako to tužilaštvo tvrdi, ali i otkud Jelenina krv u "mercedesu" koji su tada vozili Marjanovići. Borba će se voditi i oko toga otkud blato iz kanala na Zoranovoj odeći, ukoliko zaista nije prilazio mestu na kom je Jelenino telo nađeno.

Mnogo nejasnoća

- Proces decenije sigurno neće brzo biti gotov. Izvodiće se brojni dokazi obe strane, ali bi suđenje konačno trebalo da utvrdi istinu ubistva Jelene Marjanović - kaže izvor Kurira.

On podseća da se optužnica temelji na nekoliko ključnih dokaza. Osim krvi u "mercedesu" i blata na Zoranovim pantalonama, to su i analize baznih stanica, prostorno-vremenska veštačenja, kao i iskazi pojedinih svedoka.

- U optužnici se navodi da je Zoran namerno isključio mobilni telefon u 16.38 sati, praktično u trenutku kada Jelena kreće da trči. Veštak je detaljno opisao njeno kretanje i zaključio da je susret Jelene i Zorana i Jane, koji su joj krenuli u susret, morao da se dogodi u između 16.56 i 17.04 sati - objašnjava sagovornik. Prema njegovim rečima, veštak je utvrdio da je upravo u 17.04 Zoran ponovo uključio telefon.

foto: Stefan Jokić

Optuženi sve negira

Podsetimo, tužilaštvo tereti Marjanovića da je ćerku ostavio na nasipu, namamio suprugu da siđe, potom joj zadao smrtonosne udarce. - Zoran i njegova odbrana, s druge strane, apsolutno negiraju ove navode optužnice. On je do sada saslušan jednom, u istrazi, i tvrdio je da se nije odvajao od ćerkice ni na trenutak. Takođe, tvrdio je i da nije isključivao mobilni, ali i da tragovi Jelenine krvi u "mercedesu" potiču od posekotine - podseća sagovornik.

ŠTA TVRDI TUŽILAŠTVO:

- Zoran dete ostavio na nasipu, pa namamio Jelenu do kanala, gde ju je ubio - Zoran iskljucio telefon pre zločina, pa ga posle ponovo upalio - Tragovi blata iz kanala pronađeni na Zoranovim pantalonama - Jelena ubodena u vrat, pa izudarana po glavi - Jelenina krv pronađena u porodičnom autu

ŠTA TVRDI ODBRANA:

- Jana tvrdila da se nije odvajala od oca - Ne postoji dokaz da je Zoran isključio telefon - Nepoznati DNK tragovi s Jelenine garderobe pripadaju ubici - Oružje nije pronađeno - Jelenina krv u kolima je od stare posekotine

Kurir.rs/Jelena Spasić/ foto Vladimir Šporčić, Printscreen, Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track