SUĐENJE ZA PLJAČKU VILE SAŠE POPOVIĆA: Svedoci dali alibi Badžinom sinu
Foto: Vladimir Šporčić

treći sud

SUĐENJE ZA PLJAČKU VILE SAŠE POPOVIĆA: Svedoci dali alibi Badžinom sinu

Crna Hronika -

Troje svedoka, koje je predložila odbrana Vojislava Stojičića, reklo je na suđenju da je on kritičnog dana bio sa njima u igraonici

Troje svedoka reklo je na suđenju Vojislavu Stojičiću (38), sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je optužen za pljačku vile direktora "Granda" Saše Popovića, da je on u vreme kada se dogodila pljačka bio s njima na proslavi dečjeg rođendana u igraonici.

Stojičić je od hapšenja tvrdio da je nevin i da ima alibi, ali je tužilaštvo ostalo pri navodima da je on odgovoran za krađu Popovićevog sefa u kom su bili skupoceni satovi, vrednosti preko 100.000 evra. Oni su kao mogućnost naveli i to da je Stojičić razbojništvo počinio u trenutku kada se nakratko iskrao iz igraonice, koja se nalazi nepun kilometar dalje od Popovićeve kuće.

Biće još svedoka

Troje svedoka je, međutim, kategorički tvrdilo da je Stojičić sve vreme bio na proslavi rođendana, kao i da nije bilo nikakve šanse da se iskrade, a da to ostane neprimećeno.

uhapšen pet meseci posle pljačke
uhapšen pet meseci posle pljačkefoto: Ana Paunković

- U pitanju su svedoci koje je predložila Stojičićeva odbrana. Na sledećem pretresu, koji je zakazan za oktobar, biće saslušano još troje ljudi, i to zbog istih okolnosti - rekao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Podsetimo, sin ubijenog policijskog generala uhapšen je sredinom avgusta 2018, pet meseci nakon pljačke. On je identifikovan pomoću DNK traga koji je pronađen na ispražnjenom sefu, odnosno njegovom ključu. Tokom suđenja saslušani su i veštaci koji su ispitivali pronađeni DNK trag, a potom ga povezali sa Stojičićem.

Negira krivicu

Međutim, stručni saradnik odbrane iz ove oblasti tvrdio je na sudu da se na osnovu količine pronađenog materijala ne može sa sigurnošću tvrditi da pripada optuženom. Stojičić je ranije tokom postupka tvrdio da mu je ceo slučaj namešten iz osvete prema njegovom pokojnom ocu. On je u pritvoru proveo sedam meseci, nakon čega je premešten u kućni pritvor s nanogicom.

Brojke

100 hiljada evra je vrednost satova ukradenih iz sefa direktora "Granda" 7 meseci je Vojislav Stojičić proveo u klasičnom pritvoru

(Kurir.rs/I. Milićević/ Foto: Vladimir Šporčić, Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track