SVI MISLE DA JE LJUBA ZEMUNAC BIO OPASAN I ŽESTOK MOMAK, ALI TO NIJE ISTINA: Isplivalo pismo koje dokazuje kakav je zapravo bio (FOTO)
Foto: Fejsbuk

konačno objavljeno

SVI MISLE DA JE LJUBA ZEMUNAC BIO OPASAN I ŽESTOK MOMAK, ALI TO NIJE ISTINA: Isplivalo pismo koje dokazuje kakav je zapravo bio (FOTO)

Crna Hronika -

Jedan od najžešćih momaka beogradskog asfalta Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac ubijen je 1986. godine ispred suda u Frankfurtu. Obarač je povukao Goran Vuković Majmun, a ko je "pravi ubica" i dalje je misterija.

I pre nego sto je stradao na frankfurtskom pločniku, Ljubomir Magaš je bio "legenda" jugoslovenskog, ali i evropskog podzemlja. Jugosloveni su ga zvali jednostavnije - Ljuba Zemunac.

Ljudi su govorili: umro je onako kako je i živeo! Na ulici, brzo. U utorak, 10. novembra 1986, ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, sreli su se, čini se, ne baš slučajno, dvojica okorelih neprijatelja Ljuba Magaš i Goran Vuković.

Iako je važio za žestokog momka, Ljuba Zemunac nije bio čovek bez osećanja.

Isplivalo je jedino sačuvano pismo koje je Ljuba poslao svom advokatu Andriji Ražnatoviću posle ranjavanja.

"Druže A. Pošto je prošlo nedelju dana kako ste bili kod mene, ja Vas obaveštavam da se moja situacija nije promenila na bolje nego na gore. Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, a ostale stvari kao što sam Vam i ranije rekao nisu bolje već gore. Druže Andrija sada želim da Vas obavestim da se osećam sve slabiji fizički i psihički i da sam prestao da jedem. Nadam se da ćete nešto preduzeti. Pozdrav. Magaš Ljubomir", napisao je on.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track