LIKVIDACIJA GORGA DARMANOVIĆA: Pomagači na sudu, ubica mrtav
Ubijen na Novom Beogradu... Gorg Darmanović, Foto: Privatna Arhiva

ROČIŠTE

LIKVIDACIJA GORGA DARMANOVIĆA: Pomagači na sudu, ubica mrtav

Crna Hronika -

Kao direktni izvršioci ubistva Darmanovića označeni su Kruševljanin Dejan Stanković Ždrokinac, koji je posle likvidacije i sam ubijen, kao i jedna nepoznata osoba

Početak suđenja dvojici optuženih za pomaganje u ubistvu dvostrukog agenta Gorgije Gorga Darmanovića (58) 6. maja 2018. na Novom Beogradu zakazan je za 31. oktobar pred beogradskim Višim sudom, pošto je juče održano pripremno ročište.

- Kao direktni izvršioci ubistva Darmanovića označeni su Kruševljanin Dejan Stanković Ždrokinac, koji je posle likvidacije i sam ubijen, kao i jedna nepoznata osoba - objašnjava sagovornik Kurira.

Gorgija Darmanović, podsetimo, rođen je u Johanezburgu i navodno je bio saradnik službe JAR, ali i naših službi. Kako su mediji pisali, osim što je radio za agenciju za državnu bezbednost te države, imao je odlične kontakte i u podzemlju.

- Spekulisalo se da je njegova likvidacija povezana s informacijama koje je imao o ubistvu Milana Đuričića Mikija u toj državi - dodaje naš sagovornik. Agent je, kako je Kurir pisao, ubijen u Ulici aleksinačkih rudara. Ubica i pomagač prišli su mu na motoru i ispalili hice.

Kurir.rs/J. S. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track