ĆERKA UBIJENOG SAVE GROBARA: Optuženi su mom tati dugovali pare
Žrtva... Savo Gačanin, Foto: Privatna Arhiva

SUĐENJE

ĆERKA UBIJENOG SAVE GROBARA: Optuženi su mom tati dugovali pare

Crna Hronika -

Prethodnog dana bila sam s ocem. Pokazao mi je cedulju na kojoj je pisalo koliko mu je novca dužan Čekićević, a rekao mi je i da mu je Božović dužan novac za kola, rekla je Begovićeva

Čula sam se s ocem na dan ubistva, uveče, rekao mi je da mu je na vrata dolazio "mali Vlade", misleći pritom na okrivljenog Vladimira Božovića, i da će zbog smrtnog slučaja u porodici njegove žene Vlade ponovo doći te večeri.

Ovo je juče u Višem sudu u Užicu ispričala svedok Tatjana Begović, ćerka pokojnog Sava Gačanina, zvanog Savo Grobar, za čije je ubistvo okrivljen Vladimir Božović. Pored Božovića, koji je optužen za teško ubistvo, sudi se i Milovanu Čekićeviću, i to za neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, krađu i neprijavljivanje krivičnog dela.

MESTO ZLOČINA... OPTUŽENI ZAKLJUČAO TELO ŽRTVE U PROSTORIJAMA FIRME „KONKORDIJA“
MESTO ZLOČINA... OPTUŽENI ZAKLJUČAO TELO ŽRTVE U PROSTORIJAMA FIRME „KONKORDIJA“foto: Zoran Šaponjić

- Prethodnog dana bila sam s ocem. Pokazao mi je cedulju na kojoj je pisalo koliko mu je novca dužan Čekićević, a rekao mi je i da mu je Božović dužan novac za kola - rekla je Begovićeva. Ona je ispričala i da se posle davanja izjave u tužilaštvu dva puta srela sa Čekićevićem.

Mesto ubistva
Mesto ubistvafoto: Zoran Šaponjić

- Prvi put, pred sudom, on je rekao da će da kaže istinu. Prilikom drugog susreta, u jednom kafiću, rekao mi je da mu je Božović ispričao da su ga savetovali da odeću spali, pištolj iseče i da u slučaju hapšenja ništa ne govori - rekla je Begovićeva.

Juče je svedočio i veštak Regionalnog centra za kriminalističku forenziku iz Užica, koji je rekao da je u prostorijama Sava Gačanina nađeno 16 otisaka prstiju, ali da se nijedan ne poklapa s otiskom okrivljenog Božovića.

Kurir.rs / Foto: Privatna arhiva - Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja