ĐACI U MAJDANPEKU PIŠU PETICIJU: Oslobodite profesora dilera! On je ugledni nastavnik i sportista, neko mu je sve namestio
Foto: Printscreen Facebook

Posle hapšenja nastavnika i policajaca

ĐACI U MAJDANPEKU PIŠU PETICIJU: Oslobodite profesora dilera! On je ugledni nastavnik i sportista, neko mu je sve namestio

Crna Hronika -

Učenici srednje Tehničke škole iz Majdanpeka, u kojoj predaje uhapšeni Dragoslav M., kažu da je on jedan od omiljenih nastavnika u školi i traže da se vrati na posao

Posle skandala koji je zatresao Majdanpek kad je prekjuče uhapšen profesor srednje Tehničke škole Dragoslav M. (46), zbog sumnje da je sa dvojicom policajaca i još dvojicom sugrađana preprodavao marihuanu, njegovi učenici pokrenuli su peticiju da se on pusti iz pritvora!

Kako saznajemo, Majdanpečani su šokirani saznanjem da je jedan od omiljenih nastavnika pod istragom zbog umešanosti u trgovinu drogom.

- Srednjoškolci su zgranuti. Za njega imaju samo reči hvale i tvrde da on nije narko-diler, već ugledni nastavnik i sportista, pošto je i skijaški sudija. Misle da mu je neko namestio sve ovo - kaže naš izvor.

omiljeni profesor osumnjičen
omiljeni profesor osumnjičenfoto: Facebook Printscreen

Iako đaci veruju u nevinost Dragoslava M., pojedini Majdanpečani kažu da je profesoru nedavno bio zapaljen automobil.

- Auto mu je tada potpuno izgoreo, a on je ekspresno kupio novi. Pronela se priča da su mu vozilo zapalili pripadnici suparničke narko-bande, ali bilo nam je teško da poverujemo u to. Međutim, sada kad smo čuli zbog čega je uhapšen, tu sigurno ima nečega. Verovatno se upetljao u neke prljave poslove. Sramno je da jedan profesor diluje travu deci. Strašno - kaže jedan građanin Majdanpeka.

Podsetimo, Dragoslav M. uhapšen je u velikoj policijskoj akciji zajedno sa Aleksandrom Đ. (55), bivšim prvim čovekom PS Majdanpek, njegovim sinom Miroslavom (31), kao i Rankom S. (53) i Sinišom I. (53). Policija je od njih oduzela 23 mobilna telefona, pištolj, dva automobila, 106.000 dinara i 2.180 evra, kao i 366 grama marihuane.

- Sumnja se da su oni duže vreme rasturali marihuanu po gradu. Droga je bila sakrivena iza zadnjeg točka BMW uhapšenog policajca Miroslava Đ., kao i kod Ranka S., koji je inače komšija profesora Dragoslava M. Sumnja se da zaplenjeni novac potiče od preprodaje droge. Takođe, naloženo je i veštačenje oduzetih telefona, zbog sumnje da su preko njih uhapšeni dogovarali poslove - objašnjava izvor.

Kako saznajemo, petorica uhapšenih su posle privođenja negirali krivicu. - Ranko S. je navodno rekao da je droga nađena pored njegovog lokala, a ne u njemu, i da on nema veze s tim. Profesor, kod koga su nađena četiri telefona i novac, navodno je rekao da te pare pripadaju njegovoj ženi, kao i da on nikad nije dilovao drogu - priča sagovornik.

Direktor škole AKO JE SVE TAČNO, TO JE DNO DNA

Direktor Tehničke škole u Majdanpeku Dragoslav Janković kaže da je zatečen hapšenjem profesora. - Sve što znamo saznali smo iz medija. Policija nas nije obavestila, a ja sam zvao da bih se raspitao. Profesor radi više od 20 godina kod nas, nismo primetili nikakvo devijantno ponašanje kod njega. Savestan je radnik. Ako je ovo tačno, onda je to strašno, dno dna prosvete, ali svako je nevin dok se ne dokaže suprotno - kazao je direktor za Kurir.

Prljavi policajci OTAC I SIN RADE NA ISTOJ POZICIJI

Kako saznajemo, uhapšeni otac i sin Aleksandar Đ. i Miroslav Đ. godinama rade u MUP Srbije. Aleksandar je u PS Majdanpek došao pre više od deset godina i jedno vreme je bio na čelu stanice. Sada je na poziciji kriminalističkog inspektora, a na istoj poziciji je i njegov sin.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track